Нов вид измама „Изчакайте свързване с оператор“ тръгна предколедно в Гоце Делчев

Десетки жители на Гоце Делчев сигнализираха за стартирала от няколко дни в града и региона нов вид измама, чрез която сметките за телефон стават космически, а измамниците съответно трупат и прибират космически печалби.

Наши читатели обясниха подробно как се извършва самата измама. Те споделиха, че след позвъняване непознат глас отсреща учтиво моли да изчакате свързване с оператор. Потърпевши споделиха, че чакането продължава безконечно, защото на практика няма свързване, а броячът отчита по 6 лева на всяка минута.

„Чаках свръзване с оператор около 15 минути, изобщо не предположих, че може да е измама. След като затворих, направих проверка на сметката си с въпросния телефон и установих, че докато съм чакал „свързване с оператор“ за въпросните минути сметката ми е пораснала с цели 90 лева“, коментира потърпевш мъж от Гоце Делчев.

Той съобщи, че мистериозното позвъняване е било от телефонен номер 024840959. Афектиран от набъбналата му с 90 лева сметка от „чакането за свръзване с оператор“, той се обадил на въпросния телефон, но никой не вдигнал слушалката.

За същия телефонен номер, от който се обаждали различни мъжки и женски гласове и държали хората на линия да чакат „свързване с оператор“, съобщиха и други опарени от Гоцеделчевско.

Гражданите от всички краища на страната да проявяват по-голяма бдителност, за да не стават жертва на измамници, които преди всички големи празници стават изключително находчиви и активни в печеленето на лесни пари.

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене