Еуфория в ПГТХТ – Разлог за двоен празник! Победителят в конкурса „Любим учител“ Николай Фарфаров посрещнат с взрив от аплодисменти от колеги и ученици, развълнуван обяви: Обичам ви много

С голямо вълнение посрещнаха вчера в Професионалната гимназия по туризъм и хранителни технологии (ПГТХТ) „Никола Стойчев“ в Разлог Николай Фарфаров, който грабна приза „Любим учител на Пиринско 2015г.“ на тазгодишния конкурс „Любим учител“, организиран от най-големия ежедневник на Югозапада – вестник „Струма“. Еуфорията в разложката гимназия беше огромна, тъй като поводът за празнуване беше двоен – в деня на посрещане на своя победител школото отбеляза и патронния си празник. Николай Фарфаров едва стигна до залата, където се състоя празникът. Още в коридорите на училището десетки ученици и колеги го обградиха, за да му поднесат поздравления и искрени пожелания за още по-големи постижения и признания за всеотдайността му, която го изведе на челната позиция в класацията на конкурса.

фарфаров

Силни аплодисменти взривиха залата, когато директорът на гимназията Галина Адамова официално обяви спечелената престижна награда от своя колега Николай Фарфаров, а появата му предизвика истинска еуфория. Той не скри вълнението си от горещото посрещане и в знак на благодарност обяви, че посвещава наградата си на всички, които го подкрепиха.

„Тази награда не е моя награда, тази награда е вашата награда. Искам да знаете, че ви обичам много и ви благодаря за подкрепата. Това означава много за мен и ме задължава занапред да работя още повече, за да оправдая вашето доверие и обич“, каза развълнуван Фарфаров.

Най-развълнувани и щастливи бяха учениците, които не скриха обичта си към любимия преподавател

„Г- н Фарфаров заслужава това признание, защото той е не само учител за нас, но и наш приятел и наставник. Винаги готов да помогне и да ти даде съвет. В трудни моменти знае какво да каже, как да ти вдъхне сили и увереност да продължиш напред. Строг, когато е необходимо, но и справедлив“, казаха учениците.

Тържествената програма по случай патронния празник на училището беше открита от директорката Галина Адамова, която отправи приветствие към присъстващите и пожела на всички много бъдещи успехи и да следват стъпките на своя патрон, направил много за развитието и утвърждаването на училището като едно от най-добрите в региона. По време на тържествената церемония с грамоти бяха удостоени волейболистите от училищния отбор, донесли на гимназията десетки купи и медали. Те получиха и най-сладката награда – торта, която беше връчена на капитана Георги Сеганов.

Приветствие към учениците и възпитаниците на школото отправи и дъщерята на патрона Никола Стойчев – Райна Масларска, която беше сред официалните гости, както и началник отдел „Образование“ Нина Кисова. Поздрав към своите учители и ученици отправи и единадесетокласничката Кристина Капелова, която тази година се нареди сред стипендиантите на националния конкурс „1000 стипендии“ със свое есе и която също беше повод за гордост на училището. Сред официалните гости бяха още директорът на НУ „Яне Сандански“ в Разлог Георги Тренчев, както и помощник-директорът на Неврокопската професионална гимназия Соня Кюлева и нейната колежка Маряна Тонева – преподавател по туризъм.

Тържеството приключи с китка от народни танци в изпълнение на танцовия състав на гимназията. Младите таланти танцуваха под съпровод на прекрасния глас на Лусиана Губерова. Последното хоро беше поздрав за носителя на приза „Любим учител“ Николай Фарфаров, който се хвана на хорото и доказа че освен добър спортист е и добър танцьор.

След официалната празнична програма и веселбата Фарфаров заедно със своя клас – учениците от 11“б“, отпътуваха за хижа „Безбог“, където заедно ще отпразнуват победата.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене