Преглед на местния печат

„Вяра“

Роми с частни коли избутаха автобусите от автогарата в Сандански, возят незаконно на цената на билета, превозвачите: Неуловими и отмъстителни са, безсилни сме

Роми с частни коли обират пътниците на лицензираните фирми и оголват маршрутките на автогарата в Сандански. „Нито един автомобил не е спрян през последната година, нито пък е доказан случай на незаконен таксиметров превоз”, оплакаха се шофьори на автобуси. Полицейското управление е на 20 м, но превозът на черно процъфтява.

Учител на годината в Гоце Делчев Люси Дерменджива стана част от екипа на Бил Гейтс, с учениците си ще работи за „Майкрософт”

Преподавателката Люси Дерменджиева от Първо основно училище „Св. св. Кирил и Методий” в Гоце Делчев е избрана от Microsoft за член на Microsoft Innovative Educator Expert (MIE Expert). Това е невероятно признание от Бил Гейтс за учителката от Гоце Делчев. Дерменджиева става част от 300-те учители от 100 страни, които ще работят със своите ученици за Microsoft през учебната 2015/16 г.

Туристите от БАН молиха Бог за здраве от върха на дупнишката пирамида, развяха 11 знамена при ураганен вятър от 144 км/ч

Академичното туристическо дружество при БАН щурмува пирамидата на траките на Фенерка над Дупница. Учените се пребориха с ураганния вятър и се докоснаха до мистрията на траките заедно с кмета на село Бистрица Кирил Огненски, Димитър Кисьов от БФЛА с националния отбор по планинско бягане и откривателката на пирамидата Дени Милева. Учените сравниха изживяването с приключение ала Индиана Джоунс.

Шефката на музейните работници в Благоевград Христина Цонева изостави подчинените си в протеста за по-високи заплати, излезе в болничен

Шефката на благоевградския музей Христина Цонева излезе в болничен до края на седмицата и остави подчинените си сами да протесират за по-високи заплати и по-добри условия на труд. С дебели грейки и якета, опасани с ленти: „Протест”, двайсетина служители протестираха символично в студеното фоайе на музея.

Шефът на съдебната охрана в Благоевград Васил Георгиев катастрофира на Покровнишко шосе, разсеяна шофьорка заби „Нисан Примера” в джипа му 

Тежка катастрофа на Покровнишко шосе с участието на джип на шефа на съдебната охрана в Благоевград вчера затвори пътя за движение за часове. Катастрофирал е шефът на съдебната охрана Васил Георгиев, който заема поста от 2-3 години. Преди време той е бил шеф на личен състав в полицията.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене