ВИДЕО: Има ли закони за ромите в Гърмен? Ексклузивно видео показва, че кремиковските роми си правят каквото си искат на гърба на държавата и на институциите! Само в топ преса!

Разгневени читатели от община Гърмен сигнализираха редакцията на информационна агенция www.toppresa.com за поредното безчинство и беззаконие, което се върши от ромската тълпа в гърменския квартал „Кремиковци“. Дългогодишна практика е ромите от квартала почти всеки уикенд да провеждат многолюдните си сватби и тържества в бившия ресторант „Кондора“, намиращ се на местността „Долните бани“ в село Огняново. Освен, че пречат на местните хотелиери и ресторантьори, ромите всеки уикенд най-демонстративно колят животни – телета, магарета, кокошки и пр. буквално на улицата, буквално на двора на „Долните бани“. Оказва се, че нито една институция в държавата, освен община Гърмен, не е в състояние да направи нещо на ромите.

Къде е агенцията по храните, къде е НАП?

Заведение, което не работи по документи, става сбор на десетки хора, които се хранят с непроверена храна последно качество. Какво правим, ако плъзнат някакви зарази? ,питат риторично местните инвеститори. Един от тях, който строи хотел буквално на калкан с въпросното заведение, дори се оплака, че хотелът му, който е на фаза груб строеж, се е превърнал в подвижна тоалетна. „Ползват кофражните ни платна и дървения ни материал за кофража за разпалки на казаните, където си приготвят храната…“, споделя въпросният инвеститор, който е от Перник и не иска да му публикуваме името. Ежеседмично той и негови работници изхвърлят с количка фекална маса от ромските тържества, за да почистят обекта си  буквално в реката, което е предпоставка за още бедствия и зарази.

Свързахме се със съсобственика на  въпросното заведение, който ни заяви, че дава помещението си под наем на ромите, не отрече информацията, че по документи кръчмата не работи и дори ни зададе въпроса – Какво от това? Интересното е, че в справките на НАП този човек не е декларирал като доход приход от наеми и как става така, питаме пък ние?

От община Гърмен също не отрекоха за проблема и заявиха, че неколкократно са правени актове на ромите за незаконната организация. Случаят е предаден на институциите, но всички до една за сега мълчат.

Топ Преса се убеди на място за въпросните тържества. Видеото говори само по себе си.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене