Веселин Стаменов за проекта “Гоцеви”: Това е само началото на един мащабен проект!

Заложихме на едни изградени имена в местната музикална гилдия и това са Георги и Иван Гоцеви

Г-н Стаменов за пореден път Топ Преса доказа, че не е просто един вестник, а е една хубава и сериозна медия , която започва нови проекти. Бихте ли ни разказали нещо повече за тях?
– Самата дума медия е много ангажираща. Значението на думата медия е широкоформатен публичен проект, така че това е нашето задължение . Аз не виждам да сме направили нещо извън нашите задължения. Нормално е да търсим нещо с което да продължаваме да се развиваме. Нормално е да правим постоянно нови проекти, защото зад нас стоят хиляди читатели. Тези читатели имат нужда от постоянна, чиста и актуална информация, от актуална култура, от актуално развитие в обществен план. Културата е профил на който Топ Преса залага изключително много сериозно и затова стартираме нещо, което за първи път се прави от местна он-лайн медия. Това е снимането на видео клип с фолклорна тематика. Заложихме на едни изградени имена в местната музикална гилдия и това са Георги и Иван Гоцеви, за който Топ Преса ще заснеме два видео клипа и ще ги излъчи в нашия видео канал. Това е само началото на новите проекти на новото течение в профила на Топ Преса, защото вярвам, че бъдещето на медийни групи, като нашата минава през инвестицията. Много малко са медиите, които правят и имат практиката да инвестират във хора. Сами знаете, че масовата практика е, за да те излъчат трябва да ти платиш. Познатата в световен мащаб практика е да платиш, да инвестираш в някой, като продукт и после да търсиш неговата реализация. Ние искаме да работим в този стандарт. Не желаем да работим както другите, опорочено да търсим някой да си плати, за да му направим нещо и т.н. Ние сме хора, който инвестираме, помагаме и искаме да се развиваме заедно, широко, мащабно.

Георги Гоцев, Димитър Серафимов, Веселин Стаменов, Павел Петелов, Иван Гоцев и Георги Байрактарски в “Шапковатъ Кръчмъ”

Георги Гоцев, Димитър Серафимов, Веселин Стаменов, Павел Петелов, Иван Гоцев и Георги Байрактарски в “Шапковатъ Кръчмъ”

Може ли да разбираме в такъв случай, че Вие ще откривате нови таланти на които да помагате?
– Във Топ Преса e добре дошъл всеки и това сме го доказали с общата ни работа, вече 5 години. Така, че Топ Преса винаги е търсила, но е нямала възможността да инвестира. Сега благодарение на нашите читатели, които дават парите си за нашите вестници, които ни помагат с това, че са наши читатели, съответно и да привличаме рекламодатели, ние тези пари, тези ресурси, които получаваме ние ще ги реинвестираме. Това е идеята, да се развиваме заедно. Така, че всеки един и във всяка една сфера е добре дошъл при нас. И ако търси помощ ние ще я дадем, стига да имаме тази възможност. Не обещаваме нищо, но това е едно начало, за да покажем че и пак го казвам и го повтарям, че трябва да се инвестира взаимното инвестиране във себе си, а не да търсим някой да си плати, за да може да получи публичност. Това е страшно и е масова практика в България. При Топ Преса това не съществува и мога да го докажа и смея да го заявя най-отговорно.

Вас лично какво ви амбицира, какво Ви зарежда с тази енергия, която показвате Как успявате да сте винаги над нещата и да сте над другите медии? Как успявате да го постигнете и да задържите това ниво ?
– Благодаря за тази констатация. Аз съм съгласен с вас, може би някой няма да бъде съгласен , но колкото и клиширано да звучи, колкото и банално да звучи тайната е една. Силата е в екипа т.е. човек няма как да направи нищо сам и как да направи нещо стремейки се да не отваря проектите си за други. Така, че тайната е в екипа. Повода за това интервю е новият ни мултимедиен проект заснемането на клипове на баща и сън Гоцеви. Те вече стават част от нашия екип, те вече стават част от Топ Преса. Малко или много те вече имат някаква съпричастност в нашата работа, така и ние имаме съпричастност към тяхната работа. Това е тайната и мисля, че това е истината и което го пише дори и на входа на нашия парламент, че Съединението прави силата. Когато се съберем хора, които мислят еднакво и гледаме с една посока положителните резултати са неизбежни.

Цялото интервю четете в печатното издание на Топ Преса

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене