ЧЕРВЕН СКАНДАЛ! Благоевградчанинът зам. министър М. Балабанов хвърли партийния билет след 20 г. членство

Михаил Балабанов

Благоевградският кадър на БСП Михаил Балабанов, който в правителството на Сергей Станишев беше заместник-министър на младежта и спорта, напуска партията след 20 години членство. В понеделник той е подал заявлението си в общинската организация на БСП в Благоевград, където продължаваше да членува до последно, въпреки че от години живее и работи в София. Решението си вчера той обяви на профила си във Фейсбук по следния начин:

„Тъй като слухът тръгна, по-добре да го чуете от мен:
В понеделник подадох заявление за напускане на БСП.
Причините са много и няма да ми стигне мястото, затова само най-важните от тях :

1. Системен отказ за поемане на отговорност при тежки загуби.

2. Не намирам никъде себе си в координатната система на сблъсъка между сегашното слабо ръководство и групата на Дъбов – Гергов. Тази дилема носи унищожение за БСП.
Да, като личности сред опонентите на сегашното ръководство има хора, които уважавам много. Не разбирам какво ги събира с горепосочените. Всъщност знам, но знам и до какво води това.

3. Промяната в БСП се оказа мисия невъзможна. Извинявам се лично на всеки, когото неволно съм заблудил в тази посока, но то се дължи на моята заблуда. Станах почти на 40 години докато загубя тази илюзия, а житейското ни време не е безкрайно! Ще се радвам, ако бъда опроверган в тази посока!

Сърцето ми остава отворено за всички свестни хора и приятели, които все още вярват, а и за тези, които ще ме упрекнат!
От мен довиждане, времето ще покаже дали ще е сбогом”.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене