Собственичката на първия частен хотел в Гоце Делчев „Егея“, Катя Джепкова, го продава за 400 000 лв., иска да замине при дъщеря си в Норвегия

Първият частен хотел-ресторант в Гоце Делчев „Егея“ се продава от собственичката Катя Джепкова. Цената на масивната двуетажна сграда и голямата ресторантска градина е 400 хиляди лева. Идеята на Джепкова да продаде имота е отдавна, но тя решила окончателно това, след като последният съдържател на комплекса Георги Саватинов отказа да го стопанисва от първи септември, както вестник „Струма“ информира.

„Егея“ е първият частен ресторант и хотел в Гоце Делчев. Сградата е частна и в края на 80-те години е купена от тогавашния предприемач, вече покойник, Петър Джепков. Ресторантът в началото на пазарната икономика, но още в плановия икономически социалистически режим, бе към държавната структура „Балкантурист“. Именно в ресторанта през 1989 година под неговия патронаж бе основан СДС, като Петър Джепков оглави една от първите структури на съюза – Комитета за гласност и демокрация.

Петър Джепков почина през 2007 година. Съпругата му Катя, която миналата година се пенсионира като детска учителка, даваше целия комплекс под аренда. Икономическата стагнация обаче накара и последния наемател Георги Саватинов да се откаже. Катя Джепкова е решила да се раздели с комплекса, защото и двете й деца живеят в чужбина. Синът й Марио е в Щатите, а тя смята да се установи в Норвегия, където дъщерята Славка е омъжена за норвежец, и да гледа тяхното отроче, което вече е на една година.

www.struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене