Мъглата в Банско гледана като световно

Българското знаме на финала в Зьолден

Включванията от Банско по време на отложените стартове от световната купа през февруари са били гледани повече, отколкото някои състезания от първенството на планетата във Вейл. Това бе отчетено от докладите на Международната федерация по ски в Зьолден, където днес стартира световната купа с женския гигантски слалом.

Въпреки лошото време ние проведохме двата си старта за световната купа, отпадна само допълнителният, предаде 24 часа онлайн. Суперзвездата от САЩ Линдзи Вон отказа да кара в Зьолден, тъй като не е възстановена от контузията си и ще кара в Аспен на 28-29 ноември.

Проблемът със световното доста се дискутира. Там общата аудитория била толкова, колкото дневната в Австрия.

Президентът на международната федерация по ски Джанфранко Каспар обясни, че няма как да отпадне спускането от олимпийската програма, тема №1 преди откриването на новия сезон.

“Това бе една малка провокация от моя страна. Но все пак не трябва да се забравя, че има бюрократи, които в стремежа си да намалят бюджета могат да извършат някоя глупост”, заяви Каспар.

Корейците са гарантирали, че ще проведат тестовите стартове за олимпиадата през февруари, въпреки че не са много напреднали. Това е добра новина, което означава, че може да вземем световна купа през 2017 г.

Валентин Стефанов, който отговаря за трасетата в Пьончан, обаче не е толкова голям оптимист. В момента се изливала основата на лифта. Трасетата трябвало да бъдат почистени и не е ясно дали корейците ще успеят.

Този сезон у нас има старт от европейската купа, като домакин ще са Пампорово и Боровец. И в двата курорта ще бъдат проведени гигантски слалом и слалом.

www.struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене