НОВ СКАНДАЛ! ДПС в Гоце Делчев: Георги Андонов пак извади етническата карта и пак ще загуби

DSCN2077-1024x768Извънредна пресконференция свика днес лидерът на ДПС – Гоце Делчев, Сайди Чолак, на която присъстваха областния председател на партията Ведат Хюсеин, общинските съветници Джалил Бошнак и Салих Буковян и всички местни медии.
“Отново в последните дни преди изборите някой се опитва да насажда етническо напрежение и да разделя хората на мюсюлмани и християни, на граждани и селяни. Предизборните срещи на ГЕРБ започват със запис как ръководството на БСП влиза в клуба на ДПС и се опитват да внушат омраза към нас, като че ли сме прокажени, каза Ведат Хюсеин.”Получихме покана и за среща и oт ГЕРБ, която ние не счетохме за нужно да проведем, макар че преди два месеца Георги Андонов беше в клуба ни и обеща да се извини за репресиите сред мюсюлманите, за спирането на средства от министерството на околната среда, които се полагат за изграждане на детски кътове и площадки и много други свои действия срещу хората от нашите села”. Извадки от наши изказвания на предизборни срещи се пускат в интернет, за да внушават напрежение и страх сред гражданите. Кой може да предвиди какъв ще е състава на общинския съвет, за да диктува кой ще е председател? Това е откровена манипулация от страна на ГЕРБ, за да плаши!
Кандидат, който използва етническо насъскване сред избирателите е обречен да загуби, и Георги Андонов трябва да го помни от предишните избори“ – категоричен беше областният лидер на ДПС. “Свикахме тази пресконференция защото сме притеснени от безумията в последните дни. Ние сме българска национална партия и сме показали, че работим с всички останали партии в Общинския съвет за доброто на цялата община Гоце Делчев. Нашата община е пример за етническа толерантност и спокойствие в цяла България. Лъжите скалъпени от Георги Андонов ще му донесат поредната загубa”, каза Сайди Чолак.
„Този човек няма достойнство да приеме загуба. Така беше и преди четири години. Сега се е хванал като удавник за сламка и се опитва пак да разиграва етническата карта. Вярвах му много, направих му път в Брезница, Буково, Лъжница и Баничан. Не можа да преглътне, че с гласовете, които получи от там не успя да стане кмет, но аз станах общински съветник. Бях уволнен, уволнен беше и горския, който също агитираше за ГЕРБ, но и тези гласове не стигнаха на Андонов да стане кмет. Тези, които сега му помагат, ги очаква същата съдба. В община Гоце Делчев няма място за реваншисти и ксенофоби, за дребнави хора и политици, които не приемат различното! Георги Андонов е загубил изборите”, категоричен беше  бившият гербер Салих Буковян.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНО ВИЕДО ОТ ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯТА! САМО  В ТОП ПРЕСА!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене