В деня на покровителя на семейството Св. Мина избират новия ректор на ЮЗУ „Неофит Рилски“

На 11 ноември, денят в който Българската православна църква почита паметта на Св. Мина, ще бъде свикано общо събрание на ЮЗУ “Неофит Рилски”. В него най- важната точка от дневния ред е избор ректор на най-големия университет в Югозападна България.

Преди да бъдат предложени новите кандидатури за управник на университета, настоящият ректор проф. д.н. Иван Мирчев ще направи доклад за състоянието и дейността на университета за мандата 2011-2015 година. Всъщност това е вторият от двата мандата, в които проф. Мирчев бе начело на университета. Според слуховете, които витаят в коридорите на учебните корпуси, най- вероятно новият ректор ще бъде доц. д-р Борислав Юруков, който в момента изпълнява длъжността заместник- ректор на ЮЗУ.

Може би ще има и други кандидатури, но денят за избора вече е ясен 11.11.2015 година. Предложението за дата на общото събрание идва от ректора проф. Мирчев, който се надява, че денят в който се почита Свети великомъченик Мина – покровител на семейството, ще обедини още повече преподаватели и студенти, за утвърждаване на университета сред водещите висши учебни заведения в България.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене