Един от най-успелите бизнесмени и млади политици в Гърмен – Веселин Камбуров – пред югозападния таблоид: Време е в политиката да влезем хора, доказали се в своя бранш!

Как така ще наричаме потенциални политици тези, които не са сложили тухла върху тухла, не са направили нищо, освен да говорят празни приказки!

В община Гърмен има нужда от хора знаещи и можещи, доказали се пред хората и затова имам самочувствието да поискам доверието от избирателите!

Той не е непозната личност за нашия регион. Стана популярен в цяла България с принципната си позиция и с това, че даде пример за това как човек не трябва да се превива пред никой овластен или човек силен на деня. Отстояващ правото, свободата на обществото и пример за менажер от ново поколение. От години управлява бизнес в един от най-трудните сектори на страната – дърводобива, а името му винаги е на челните места по престиж в бранша. Роден е в село Ореше, община Гърмен. Произлиза от обикновено и честно семейство. Гордее се с факта, че е истински мюсюлманин, спазвайки законите на религията да прави винаги добро, да се жертва за другия и да поиска прошка, когато е сгрешил. Защото всички сме хора. За решението си да отдели време за работа в полза на обществото, за цената, която е готов да плати в политиката и защо оглави листа с кандидат-общински съветници в община Гърмен от най-младата лява партия в България – „Български път“, Топ Преса поиска интервю с Веселин Камбуров. Представяме ви Веселин Камбуров – един успял жител и кандидат-общински съветник за община Гърмен:

– Господин Камбуров, клиширано е, но е нужно да ви попитаме: какво може да повлияе на един успял човек като Вас да жертва от своето бизнес време и да го даде за политика, или иначе казано, за да работи в полза на обществото?

– Основната причина е една и тя се казва партия „Български път“. Когато бях поканен на среща от ръководството на партията, аз останах впечатлен от каузите й. Не крия, че винаги социалната политика е била моята слабост. Левите идеи са били част от принципите в живота, а социалистическа партия „Български път“ отстоява именно тях. Второто нещо, което ми повлия да вляза в политиката, е че ми омръзна да се разочаровам от политици, на които през годините съм гласувал доверие. Всички, които ме познават, знаят, че съм готов да помогна на всеки, който поиска помощта ми и исканото е по силите ми. Помагал съм на много хора в политиката, защото съм вярвал в тях, но разочарованието след това от предаване на каузи, на идеи много боли. Ето защо реших, че е време да запретна ръкави и да се заема аз. Знам, че мога. Знам, че ще направя много, нужно ми е доверието на хората.

– Доста интересно подхождате. Но все пак фактът, че е предизборно време, ни кара все пак да искаме да обявите нещо конкретно, какви ангажименти ще поемете пред избирателите… какво да очакваме от Вас като политик…

– Благодаря за този въпрос. Първата и основна задача ще ми бъде осигуряването на много работни места в община Гърмен. Аз и моят екип ще бъдем от хората, които ежедневно ще работят за развитието на общината. Крайно време е в общината да влезем можещите, а не хора, които стоят по цял ден и чакат да вземат комисионни. Как така ще наричаме потенциални политици тези, които не са сложили тухла върху тухла, не са направили нищо в своя личен живота и говорят празни приказки. Какво да очакваш от човек, който не е развил себе си… Да развива общината ли?

– А защо Вие и Вашата партия не издигнахте кандидат-кмет, а само листа за съветници?

– Допреди малко говорих за възможности. Редно е човек да си знае мястото и възможностите. Няма как да имаме претенции да издигнем кандидат-кмет при положение, че се определяме като дебютанти. От опита ми в моята работа знам, че всеки голям проект започва с първа крачка към него. Нашата първа крачка е да влезем в общинския съвет, да покажем каквото можем, да покажем завидни резултати, да получим висока оценка от хората и след това да се впускаме в следващите етапи на развитието ни в политиката. Но да не казваме „хоп“, преди да сме скочили. Искам да призова всички хора в община Гърмен да ни дадат доверието си. За да има силен и резултатен, потенциален екип в местната власт в общинския съвет на Гърмен, правилният избор е №5 в интегралната бюлетина за партия „Български път“. Благодаря!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене