ВМРО с гневна декларация: Кой отрече турското робство в Гоце Делчев?

ВМРО – Гоце Делчев излиза с гневна декларация, поради омаловажаването на честванията за 103-годишнината от Освобождението на град Гоце Делчев от турско робство!

Уважаема управа на Община Гоце Делчев,

Само преди 103 години този народ, вашите предци по Неврокопския край са били РОБИ! Роби в една турска държава, роби на едни турски апаши, които са избивали, изнасилвали и изтребвали българите по тези земи! 103 години по-късно вие обобщавате изтезанията над българския народ с думите „чуждо потисничество”! Чие е това чуждо потисничество? Немско, френско, индонезийско? Питаме?
Единственото историческо чудо по време на турското робство по македонските земи се е казвало ВМРО – Въртешната македонска революционна организация! Организация, която си е спечелила прозвището – ДЪРЖАВА в ДЪРЖАВАТА!
Цялата турска управа е треперела от четите на ВМРО, които са раздавали правосъдие, както следва: Върлуващите в Македония турски и албански банди, които грабят и безчинстват по селата са постепенно унищожени от четите на ВМРО. Организацията ликвидира и много бейове и аги, които икономически са заробили цели околии. Без да бъдат основна дейност на четите, екзекуциите на самозабравилите се турци издигат авторитета на Организацията и носят реална полза на народа, всявайки страх у поробителя. Постепенно, благодарение на четите, ВМРО измества турската администрация и се превръща в реална власт. ВМРО става държава в държавата, със свои закони, съдилища и селска милиция. Правосъдието на Организацията е строго, справедливо и бързо. То има само 4 вида наказания:
1) Предупреждение
2) Глоба
3) Бой
4) Смърт
Всичко това се е случвало в ПОРОБЕНОТО ОТЕЧЕСТВО! А сега, уж свободни, ВИЕ – продажниците, нямате смелост да кажете истината – а тя е, че Неврокоп се освобождава не от ЧУЖДО ПОТИСНИЧЕСТВО, а от ТУРСКО РОБСТВО!
И всичко това, само защото сте в предизборна кампания и се борите кой по-напред да се сложи на ТУРСКАТА, ЕТНИЧЕСКА и ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННА ПАРТИЯ ДПС !

От името на цялата структура на ВМРО в град Гоце Делчев, изказвам дълбокото си възмущение и срам, че заменихте турското робство с удобното за вас „чуждо потисничество”! И помнете: БОГ прощава – ВМРО не!

С уважение:
Кристина Попова
Председател на Общинската структура на ВМРО Гоце Делчев

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене