Ангел Гераксиев: Както е казано в Библията: „По делата трябва да ги съдим“

Господин Гераксиев, Вие сте човек с опит като общински съвет­ник. Каква е причи­ната за този невиждан наплив от кандидати за общински съветни­ци и в същото време само трима кандидати за кмет в Гоце Делчев?

Може би желанието да участват в управлени­ето на общината, като формират политиката и за развитие. Участие­то в изборите на повече листи за общински съ­ветници го приемам по­зитивно. Колкото повече участват, толкова по-голям е избора на хората и това би мотивирало по-голяма избирателна активност от страна на населението в общината. А това че кандидатите за кмет са само трима, е може би заради това, че сегашният кмет – Вла­димир Москов си върши добре работата.

Статусът на общин­ски съветник е въпрос на лична амбиция, престиж, социален ста­тус или нещо друго?

Според мен при всеки е различно. Не мога да ги определя, защото не познавам по-голямата част от участниците за съветници в тези „избо­ри. Но бих добавил, че всеки който има знания, опит и желание би след­вало да ги даде за раз­витието и решаването проблемите на община­та, без да влага полити­чески пристрастия.

Смятате ли, че хора­та имат доверие на Об­щинския съвет?

Мисля, че нивото на последния Общински съвет бе високо. То бе доказано с работата ко­ято свършихме през из­теклия мандат. Видимо е преобразяването на гра­да и селата. Прозрачнос­тта на взимане на реше­нията, диалогичността в общуването и търсенето на консенсус за реализи­ране на политиките на местно ниво, бе водещо. Всичко това води и до увеличаване на довери­ето на гражданите към Общинския съвет.

Какво по различно могат да очакват граж­даните от новия състав на Общинския съвет?

Няма как още отсега да знам състава на Об­щинския съвет, за да от-говоря на въпроса. Но от това, което декларират кандидатите за общин­ски съветници би след­вало да очаквам, че ще продължи обновлението на града и общината и че всички ще бъдат отворе­ни към проблемите на гражданите за тяхното решаване.

Каква е Вашата прогноза, за това кол­ко от партиите и коа­лициите ще успеят да спечелят доверието на хората за да имат свои представители в мест­ната власт?

Трудно е човек да оп­редели кои партии и коа­лиции ще влязат в новия Общински съвет. Но, наблюдавайки отблизо нещата си мисля, че ще бъдат 7 или 8, не повече.

Защо Вие лично изби­рате да се включите в изборната надпревара от местната коалиция „За Гоце Делчев“?

Имам знанията, опи­та, волята и визията за развитието на общината. Същото се отнася и за хората, които са в листа­та за съветници от мест­ната коалиция „За Гоце Делчев“. Вижте ги добре и сами ще разберете, че ние сме правилният из­бор с №5 в бюлетината за общински съветници. Знаете, че много отдавна създадохме гражданско­то сдружение „За Гоце Делчев“ и чрез коалиция със същото наименова­ние участваме в местни­те избори. Доказали сме чрез работата си, че сме последователни и отво­рени към проблемите на хората. Знаем какво правим и знаем как да го направим, тоест „знаем пътя и продължаваме“, което е и нашето мото в тези избори.

Ще коментирате ли кандидатите за кмето­ве?

Познавам ги и трима­та, но съм работил само с един – господин Москов и в опозиция, а послед­ния мандат, и като пред­седател на Общинския съвет. Създадохме до­бра координация между кмет и Общински съвет, затова и резултатите са видими. Съвместно са определяни политиките на местно ниво и посо­ките за развитие. Имаше диалогичност, чуваемост и прозрачност. За­това моето мнение е, че той трябва да продължи напред, в интерес е на гражданството. Има още какво да даде от себе си.

Другите кандидати, и господин Андонов, и господин Шербетов са добри момчета и нищо против тях, но нищо по­вече не мога да добавя към това. Както е казано в Библията: „По делата трябва да ги съдим“.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене