Местния печат

„Вяра“

Джипи №1 д-р Мария Соколова от Дупница: Отличието доказа, че няма невъзнаграден труд, баба ми Мария ме вдъхнови да стана лекар

Д-р Мария Соколова от Дупница оглави класация на лични лекари, справили се най-добре при лечението на пациентите си на хипертония и захарен диабет. Министър Петър Москов лично оповести пред цяла България класацията и отбеляза, че десетте най-добри лекари ще получат бонус от 5000 лева. Д-р Соколова е сред най-уважаваните от съсловието в града. Работи в кабинет в най-големия жилищен комплекс в града – „Бистрица”. Разговаряме с д-р Соколова за отличието и състоянието на здравеопазването в България. 

Италианци инвестират 6 млн. евро в цех за пелети в Самоков, разкриват 70 работни места

Италиански инвеститори влагат 6 млн. евро в Самоков за реализацията на проект за изграждане на цех за производство на пелети. Ще бъдат разкрити близо 70 работни места. Нарасналото потребление на пелети и все още слабото предлагане води в Самоков италиански инвеститори, които реализират проект за 6 млн. евро. Местна фирма започва строителството на обекта в Самоков през месец април и това е първият и единствен на този етап проект, който реализират в България.

Съдят д-р Тодор Жегов от Разлог, застреля теле за 700 лв. по време на лов

Д-р Тодор Жегов от Разлог отива на съд, след като застреля теле по време на лов. Инцидентът е станал по време на откриване на лова в местността Кулата край Предел, научи репортер на в. „Вяра”. Според сигурни източници специалистът по акушерство и гинекология д-р Тодор Жегов е излизал на лов с дружинката, където възникнал скандал.

Директорката на детската градина в Рибново Рамизе Кунева събира допълнително по 3 лв. за вода, родители скочиха: Кметицата Емилия Топалова да сезира прокуратурата, това е пладнешки обир

Родители от гърменското село Рибново плащат допълнително 3 лв. за водата, която децата им пият в ОДЗ „Светлина” със  заповед на директорката Рамизе Кунева. Десетки родители от Рибново в рамките на половин час се обадиха на редакционните телефони на „Вяра”, за да изразят недоумението си от заповедта, издадена от директорката Кунева.

Биячът на журналисти и кандидат-съветник от ДПС в Самоков Трайчо Василев-Пиже остана без имунитет, Бат Сали оплете конците: Пиже имал „концесия” за развитие на ромите в Самоков

Кандидатът за общински съветник от ДПС в Самоков Трайчо Василев-Пиже, вече известен като побойник на журналисти, остана без имунитет. ЦИК свали неприкосновеността му и даде разрешение за задържането и привличането му като обвиняем. Василев, синът му и хора от ромската махала налетяха във вторник на екип от Нова тв, който беше отишъл на място, за да вземе интервю от него.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене