Криминалисти на крак: Арестуваха 6-има от Петрич, заплашили с пистолет, отвлекли, пребили и ограбили 19-годишно момче от Гоце Делчев

Полицията в Пиринско бе вдигната на крак вчера след сигнал за отвличане, заплахи с пистолет, зверски побой и грабеж на 19 годишно момче от Гоце Делчев. Около 08:30 часа на 04. 10. 2015г. в РУ-Гоце Делчев е получено съобщение от 19-годишен мъж от гр. Гоце Делчев за това, че около 23:00 часа на 03.10.2015г. в района на ул. ”Стара планина” в гр. Гоце Делчев, след като го заплашват с възпроизведен във въздуха изстрел с газов пистолет, няколко мъже му нанасят побой, отвеждат го в горист район в местността „Попови ливади”, землище на гр. Гоце Делчев и след като отново му е нанесен побой са му отнети: сребърен ланец, мобилен телефон, CD плеър, фенерче, джобно ножче и сумата от около 200 лева.

Пострадалият е получил охлузни рани по лицето и главата, като няма опасност за живота му.

След незабавно проведени издирвателни мероприятия, от полицейски служители на сектор „ПКП” при ОДМВР-Благоевград, РУ-Гоце Делчев, РУ-Петрич и РУ-Сандански, като съпричастни към извършеното престъпление, със заповед за задържане до 24 часа, са задържани: И. Ч. /18г. / от гр. Петрич, М. Д. /18г. / от гр. Петрич, Н. Б. /18г. / от гр. Петрич, А. К. /18г. / от гр. Петрич, 17-годишен младеж от с. Марикостиново и 16-годишен младеж от гр. Петрич.

Инкриминираните вещи и газовият пистолет са иззети. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 198, ал. 1 от НК. Работата продължава. Днес арестуваните ще бъдат разпитани.

www.struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене