Граничен полицай на ГПУ-Петрич печели от канабис

Вместо да участва в акция срещу отглеждането на канабис, граничен полицай се оказа на прицела на полицията за производство на наркотичното растение. 36-годишният служител на Гранично полицейско управление – Петрич Йордан Запрев бе закопчан с белезници и вкаран в ареста, пише Стандарт. Униформените атакували в четвъртък имот в местността Ормански път край южния град по получен оперативен сигнал. Собственици на оранжерията са Йордан и 73-годишната му майка. В нея са открити и унищожени чрез изгаряне 22 килограма зелени растения, които на полевия тест реагирали положително на марихуана. В ламаринен варел, заровен в земята, са намерени още 632 грама сух канабис, който също е изпепелен.

Първоначално граничният полицай се опитал да прехвърли цялата вина на майка си и да се измъкне от преследването на закона. Но опитът му се оказал неуспешен. Той веднага е арестуван, поставени са му белезници и е прибран в ареста до 24 по Закона за МВР. „По наше разпореждане мярката му за неотклонение е удължена на 72 часа. В понеделник ще внесем искане в съда за налагане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо лицето. Майка му не е задържана, защото е възрастна жена. Но сме повдигнали обвинения и срещу двамата“, разкриха от прокуратурата в южния град. Разследването се води от следовател, а не от полицай, за да се гарантира безпристрастност на образуваното досъдебно производство. То е за засаждане и отглеждане на наркотични растения, както и за тяхното държане с цел разпространение.

От прокуратурата съобщиха, че заедно с Районното управление на полицията често търсят съдействие от Гранична полиция в акциите срещу отглеждането и разпространението на наркотични вещества. Деянието е още по-тежко, тъй като извършителят е граничен полицай, който е засадил канабисова нива. Сигурно е, че той е участвал в много операции за изгаряне на марихуана, а в същото време е отглеждал дрога в оранжерията си. Вярваме, че ще докажем обвиненията и ще има присъди, допълниха от прокуратурата.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене