ПОЛИЦЕЙСКА АКЦИЯ В ПИРИНСКО! Тарашат къщи и имоти за наркотици, има арестувани

Полицейска акция е проведена на 1 октомври от служители на ОД на МВР – Благоевград. При нея в земеделски имот в местността „Ормански път”, землище на Петрич, стопанисван от Й.З./36г./ и С.З./73г./ от Петрич, са открити и унищожени около 21 бр. зелени, тревисти растения с общо тегло около 22 кг., които след направен полеви тест са реагирали положително на канабис. В хода на работата по случая е намерен и ламаринен съд, съдържащ около 632 гр. суха, тревиста маса, реагираща положително на канабис. Лицата са задържани със заповед за задържане до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 354А и 354В от НК.

В хода на извършена проверка в къща в село Беласица, Петричко, обитавана от Х.Х./68г./, от полицейски служители на РУ-Петрич, са намерени и иззети три найлонови чанти, съдържащи около 1,5 кг. сухи, тревисти съцветия, реагиращи положително на канабис. Х.Х. е задържан със заповед за задържане до 24 часа. Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 354А от НК.

В дворно място, прилежащо към къща в Петрич, обитавана от Г.Б./67г./,  е намерено и иззето зелено, тревисто растение с приблизително тегло около 4,850 кг., което след направен полеви тест е реагирало на канабис. Лицето е задържано със заповед за задържане до 24 часа. Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 354В от НК.

След извършена проверка в къща и прилежащо към нея дворно място в село Катунци, община Сандански, обитавани от Г.Л./63г./ от същото село, в къщата са открити и иззети стръкове канабис с общо тегло около 535 гр. и чанта, съдържаща около 400 гр. канабисови съцветия. В дворното място са открити и унищожени четири тревисти  растения с общо тегло около 3,235 кг., които след направен полеви тест са реагирали положително на канабис. Г.Л. е задържан със заповед за задържане до 24 часа. Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 354А, ал.3, пр.2, т.1 от НК.

От полицейски служители на 01 РУ-Благоевград, в района на ул.”Андрей Ляпчев” в Благоевград, е извършена проверка на Р.Г./34г./ от Благоевград, при която у лицето е намерено и иззето полиетиленово топче, съдържащо около 4,3 гр. хероин. В хода на работата по случая са извършени претърсвания и изземвания на жилище, гаражна клетка и лек автомобил, ползвани от лицето, при което са открити и иззети около 18 гр. хероин и електронна везна. Р.Г. е задържан със заповед за задържане до 24 часа. Срещу лицето е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 354А, ал.3 от НК.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене