Общинското ръководство на ДПС в Гоце Делчев изключи двама членове – бившите общински съветници Рифат Ходжа и Мустафа Чавдарин, участвали във вота в други граждански листи

Едни от най-активните членове на ДПС в Гоце Делчев Рифат Ходжа и Мустафа Чавдарин изхвърчаха от партията. На областно заседание на ДПС, проведено в Гоце Делчев, двамата са били изключени. Рифат Ходжа от Долно Дряново е досегашен общински съветник, избиран няколко поредни мандата от членовете и симпатизантите на ДПС в община Гърмен, а Мустафа Чавдарин е от Белица. На заседанието на областното ръководство предложението Рифат Ходжа да бъде отстранен е дошло от Ахмед Башев и общинския председател Мустафа Геров, казаха присъстващи на срещата. „Това е поредното разчистване на сметки”, коментират потресени членове на ДПС от Гърменско. Те споделиха пред „Вяра”, че от близо година Рифат Ходжа спрял да се подчинява на Башев. Ходжа от близо година бил игнориран напълно от партийните дела на ДПС от бившият гърменски управник, коментират в Гърменско. Заради това, че Ходжа приел поканата на друг кандидат за кмет на община Гърмен да участва в листата му той официално изхвръкнал от ДПС. Говори се, че в сараите на Доган пред всички от ЦОБ и централното ръководство на ДПС Рифат Ходжа изложил факти и документи, че издигането на Ахмед Башев отново за кмет е грешка и че партията ще загуби местния вот и досегашното влияние на ДПС в община Гърмен, с което явно си навлякъл още по-големи неприятности.

„Никой не ме е уведомявал, че съм изключен, сега от медиите разбирам за заседанието на областния съвет и предложението за моето изключване. И на осъдените на смърт дават право на последна дума. Надявам се да получа писмено уведомление”, коментира Рифат Ходжа.

Снимка

Рифат Ходжа (в средата)

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене