Обединен детски комплекс- Благоевград почита паметта на Васил Левски с рецитал- спектакъл

Васил Левски

Обединен детски комплекс- Благоевград почита паметта на Васил Левски с рецитал- спектакъла „Апостолът в премеждие” днес. Момчетата и момичетата от детската редакция на „Хей, хлапета” и клуб „Детски еко-свят” ще отбележат 141 години от гибелта на Апостола в кинозалата на Регионален исторически музей от 16. 15 часа. Участие ще вземат над 30 деца на възраст от 8 до 12 години, които ще рецитират стихове, посветени на Васил Левски, ще пеят възрожденски песни и ще представят драматизация по разказа на Иван Вазов „Апостолът в премеждие”.

„Смелост и безстрашие, съобразителност и фантастично хладнокръвие, непреклонност пред трудностите и непоколебима вяра, дълбока мисъл и титанична воля” – така описват Левски негови съвременници. Затова младите наследници на Апостола на свободата са избрали да представят драматизация по разказ на Иван Вазов, в която проличават много от тези негови качества.

Презентация за живота и делото на Васил Левски пред гостите ученици от СОУИЧЕ „Св. Кл. Охридски”, V СОУ „Г. Измирлиев, родители и учители ще представи Стефани Петрова от детската радиоредакция. Участниците ще изразят и преклонението си пред Васил Левски – посветил живота си на една велика цел – освобождението на България, с обещание:

„Ще пазим скъпото име.

Ще го носим с чест в сърцата си.

Неговият огън ще гори в душите ни.”

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене