ВИДЕО: Дъждът отложи днес колопоходът в Гоце Делчев, но най-смелите почетоха Независимостта на България и Европейската седмица на мобилността

80 колоездачи заявиха участие в традиционния колопоход на трето ОУ „Братя Миладинови“ в Гоце Делчев, което е рекорд в дванадесет годишната история на спортната инициатива. Падналият проливен дъжд тази сутрин, принуди организаторите да отложат колопоходът за друга дата, но най-смелите велосипедисти не се предадоха. 18-те членове на училищния  Клубът на младите колоездачи, които се явиха за участие в отложения поход, все пак  изразиха уважение към днешния Ден на независимостта на България и Европейската седмица на мобилността на които е посветена инициативата. Те направиха направиха почетна обиколка с велосипедите си на района на училището. На явилите се днес участници, организаторите раздадоха специални листовки посветени на Националната кампания „Да пазим децата на пътя“. В нея са отпечатани пет основни правила, които децата трябва да знаят за да карат безопасно велосипедите си по улиците на града.

Европейската седмица на мобилността се провежда ежегодно в периода 16-22 септември с цел насърчаване на европейските общини да въведат и подпомогнат устойчивия транспорт. Тази година кампанията се провежда под мотото „Избери. Промени. Комбинирай.“ Вече дванадесет години, Клубът на младите колоездачи при Трето ОУ „Братя Миладинови“ се включва редовно в европейската инициатива, като привлича участници и от останалите училища а в последните години се включват и обикновени граждани, любители на колоезденето и уважаващи европейската инициатива и Денят на независимостта на България.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене