Топ Преса с три отличия от конкурса „Сърце и слово срещу наркотиците“

I. Методи Байрактарски – вестник „Топ Преса“ – за подкрепа и коректно отразяване дейностите на ОбСНВ Благоевград по превенцията на наркоманиите.

II. Вестник „Топ Преса“ – за адекватно отразяване на проблемите, свързани с разпространението и употребата на наркотици.

III. Отличени благоевградски журналисти: Методи Байрактарски зам.-главен редактор на „Топ Преса“.

Байрактарски сподели: “Обещавам, другата година отново сме тук…”

Топ Преса и Общински съвет по наркотични вещества, стартират конкурс за стихотворение на тема “Деца срещу дрогата”.

Интервю с Методи Байрактарски, четете в печатното издание на Топ Преса в петък.

Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов, Патрик Колман – втори секретар в посолството на Ирландия и президентът на АУБ Кевин Аспегрен  наградиха участници в конкурса „Сърце и слово срещу наркотиците“ на тържествена церемония, която се състоя в зала „22-ри септември“.

Kambitov„За поредна година сме тук, за да се поклоним пред паметта на Вероника Герин – журналист станал символ на борбата срещу престъпността, емблема за добре свършена журналистическа работа. Може би, всеки един от нас трябва да си зададе въпроса – какво правим ние, какъв е нашият дан в борбата срещу престъпността. Говорейки за престъпност, нямам предвид само наркоразпространението. Всеки от нас трябва да си направи равносметка и да прецени каква е неговата отговорност в тази борба. Има една поговорка, че ако всеки изчисти пред своята врата, светът ще бъде по- чист. Отговорността е обща, като задачата е една- да държим децата далеч от този порок. За Благоевград този проблем е доста сериозен, може би защото сме млад град. Задачата на местната власт и на всички институции е много сериозна“, каза по време на церемонията д-р Атанас Камбитов.

Kambitov - 3 Конкурсът „Сърце и слово срещу наркотиците” се организира от Общински съвет по наркотични вещества, с подкрепата на община Благоевград и посолството на Ирландия в България. Той е в памет на ирландската журналистка Вероника Герин. „Сърце и слово срещу наркотиците” стартира за първи път през 2007 г. Ирландската журналистка Вероника Герин е разстреляна показно по поръчка на наркодилъра Джон Гилиган на 26-ти юни 1996 г. – Международния ден за борба с наркоманиите, заради нейните разследващи материали, доказващи вината на Гилиган. Чрез конкурса се почита паметта на всички журналисти, които са загинали, защитавайки обществено значими каузи.

Kambitov - 2

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене