Кметът д-р Атанас Камбитов откри нова детска градина в Благоевград

Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов и председателят на Общински съвет Радослав Тасков официално откриха новата детска градина, намираща се в сградата на бившето I ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ в Благоевград. Преди да бъде прерязана лентата възпитаниците от 4-те групи на ЦДГ „Ведрица“ изнесоха богата музикално-танцова програма. Децата, облечени в носии, отправиха своя поздрав към присъстващите на церемонията, като показаха отлични танцови умения.
„Уважаеми д-р Камбитов, сърдечно Ви благодарим за волята, която проявихте и построихте тази детска градина. На Вас и Вашия екип пожелавам здраве, сили и търпение, за да се справите с предизвикателства на времето“, каза по време на тържествената церемония директорът на ЦДГ „Ведрица“, чийто филиал ще бъде именно в новоизграденото заведение, Антоанета Григорова.
След концертната програма, изнесена от малчуганите, д-р Камбитов ги поздрави за добрата подготовка. „Децата са прекрасни. С най-голяма радост откривам подобни обекти. Миналата година открихме една детска градина, сега втора. През последните четири години са изградени над 67 детски и спортни площадки. Ние съвсем целенасочено изграждаме необходимата инфраструктура за града“, каза по време на церемонията кметът д-р Камбитов. Той съобщи новината, че до дни започва изграждането на още една детска площадка, която ще се намира в близост до първия саниран блок по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. Съоръжението ще бъде построено по искане на родители от квартал „Ален мак“. „Наскоро открихме първия саниран блок. При мен дойде една майка и ми каза, кмете имаме всичко, но нямаме детска площадка. Поправихме грешката много бързо и след 5-6 дни започваме строителството“, каза кметът д-р Атанас Камбитов.

Detska_BL-2По време на тържествената церемония беше отслужен водосвет за здраве от отец Андон Шавулев.
След официалното откриване кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов, председателят на ОбС Радослав Тасков, родители и гости имаха възможност да разгледат новото детско заведение. В него ще бъдат настанени общо 60 деца, които са разпределени в две групи. Първите настанени са възпитаниците от четвъртите групи на ЦДГ „Ведрица“.
Строително-монтажните работи в детската градина започнаха в началото на лятото. Дейностите са извършени качествено и в срок. Сменена е дограмата, поставена е топлоизолация, монтирани са климатичните тела и леглата. Детската градина се състои от две занимални, две спални и обслужващи персонала помещения.
В двора са изградени две детски площадки за игра. Те са съобразени с всички изисквания за безопасност и са предназначени за деца от 0 до 3 и 3 до 12-годишна възраст, като няма да има ограничение те да се ползват само от детската градина.
Средствата за изграждане на детската градина са заложени в бюджета на Община Благоевград за 2015 година.

Detska_BL-5 Detska_BL-4 Detska_BL-3

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене