Белият бус отвличащ деца е засечен и в Лъжница

Слухът за белия микробус, който отвлича деца, стигна и до гоцеделчевското село Лъжница. Снощи „новината“, че бус с русенска регистрация е направил опит да вземе момиченце на около 10-12 години, което стояло пред дома си, обиколи всички жители, които грабнаха телефоните и започнаха да предупреждават всичките си близки от региона да не оставят децата си без надзор и да се обаждат на органите на МВР, ако забележат непознат микробус с жена и мъж с голяма брада в селата си.11992392_472055412969140_650294624_n

Така за отрицателно време снощи психозата обхвана и целия Гоцеделчевски регион. Сигнал на телефон 112 подаде и Адем Зърбаш от Лъжница.

„Не съм пряк свидетел. Не съм видял и въпросния микробус, но роднините на уплашеното дете при излизане от джамията след вечерната молитва разказаха какво се е случило. Веднага позвъних на телефон 112, а младежи с коли се организираха и тръгнаха да търсят по околностите белия микробус. Всички сме притеснени и ще подадем сигнал и в полицията в Гоце Делчев“, разказа пред ИНФОМРЕЖА Зърбаш.

Той допълни, че ще поискат денонощни патрули да охраняват Лъжница и съседните села.

68032bc8e08df6bf916aa1d59d050b96

Адем Зъбраш от Лъжница, снимка: Личен архив

Според разкази на местните хора, детето си стояло на входа на къщата, когато спрял бял микробус с русенска регистрация, в който пътували мъж с голяма брада и жена. Тя предложила на момиченцето да го качи в буса, за да го закарат при майка му. Детето обаче побягнало.

За слуха, който е уплашил местните жители, потвърди и кметът на Лъжница Заафер Койнаров. Снощи той е позвънил лично на началника на полицията в Гоце Делчев Ангел Зайков, който поел ангажимент да провери веднага сигнала и да засили полицейското присъствие в селото.

„Момичето всъщност е избягало от микробуса в къщата на дядо си Акиф Сюлейманов, който ми разказа случилото се. Още снощи уведомихме местния полицай, който предприе издирване на въпросния микробус. Хората в селото са притеснени, снощи цяла вечер ми звъняха разтревожени майки“, призна пред ИНФОМРЕЖА кметът на Лъжица. По думите му хора от селото дори записали номера на странния автомобил.

„Искам да успокоя хората, че полицията прави всичко възможно, за да провери сигнала. Най-вероятно ще се окаже, че няма нищо притеснително“, допълни Койнаров.

Дали е слух, който се разпространява умишлено за създаване на страх и психоза сред населението, или е истина, тепърва ще стане ясно. В последните месеци по подобни слухове ГДБОП и Министерството на вътрешните работи направиха редица проверки, след които направиха официални съобщения, че никъде в страната няма отвлечени и убити деца от брадати мъже с микробус.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене