ЕКСКЛУЗИВНО! Председателят на Общински съвет- Гоце Делчев, Ангел Гераксиев проговори: От целия скандал със знаците на Ротари прозира само едно- липсата на морал!

СКАНДАЛЕН ДОКУМЕНТ РАЗКРИВА: ЗНАЦИТЕ НА РОТАРИ КЛУБ – ГОЦЕ ДЕЛЧВЕ, ПОСТАВЕНИ НА КРЪГОВОТО ПОД НАТИСК НА НЯКОИ ОТ УЧАСТНИЦИТЕ В БЛАГОТВОРИТЕЛНАТА НЕПРАВИТЕЛСТВЕНА ОРГАНИЗАЦИЯ!

Уважаеми читатели на вест­ника „Градът“, вече половин месец ние, целият екип на градската медия, сме поставе­ни под абсолютен натиск зара­ди така наречения „скандал“ с поругаването на знаците на Ротари клуб на кръговото в Гоце Делчев. Осъзнаваме, че за някои от вас темата може да се струва преекспонирана, но за нас не е така, защото вие знаете, че от години следим дейността на така наречената от нас „снобска“ благотвори­телна организация и нейното морално право да се прави на нещо повече от закона и обикновените хора. В миналия брой уважаваният от нас биз­несмен Стоян Марков корект­но откликна на нашата покана за интервю, за да даде стано­вището и на Ротари клуба по така назрелия скандал, но с чиста съвест може да се каже, че скандализира обществото с направеното си изявление и внушение, че „поругаването на знаците се е случило, след като Ротари клуб отказали среща с председателя на об­щински съвет Ангел Гераксиев с цел изясняването на тях­ната законност“. Така в част от обществото цяла седмица ечи този скандал и насажда мнение, че, видите ли, един представител на местната власт едва ли не има нещо общо с вандалския акт. Сами разбирате нашата отговор­ност по случая и опасенията, че вест­ник „Гра­дът“ няма да е изяснител както винаги, затова потър­сихме и дума­та на предсе­дателя на об­щински съвет за становище. Той моментално се съгласи за среща с нас и ни покани в своя кабинет.Без име

– Господин Гераксиев, за­почваме директно. Как ще коментирате внушението и нападките от страна на Ротари клуб в лицето на бизнесмена Стоян Мар­ков и намеците, че знаците на клуба са били счупени след отказ да се срещнат с Вас?

– От целия, както вие го наричате, „скандал с поругаването знаците на Ротари клуб – Гоце Делчев“, прози­ра само едно – липсата на морал. Няма как да коменти­рам нещо, което не се е слу­чило. В целия си мандат като председател на общински съвет Гоце Делчев никога не съм искал среща с предста­вители на клуба по никакъв повод и обратно – никой от Ротари клуб не е искал сре­ща с мен от името на орга­низацията. В интервюто на господин Марков във вашия вестник видях само едно – некоректни внушения и по­луистини, казани с някаква неясна, но користна цел. Не му прави чест.

  • Какво имате предвид под „користна“?
  • Случаят, който наистина е неприятен и който аз лич­но и общината осъждаме, се използва, видно, за про­карване на някакви идеи и амбиции. Какви се те, засега мога само да гадая и не искам да го правя. Из­ключително съм изнена­дан обаче от драстичната агресия от реакцията на ротарианците в Гоце Дел­чев, тя не оти­ва на имиджа на организа­цията. В от­вореното си писмо, което те разпространиха из медиите, прозира неподготвеност, аг­ресивност и изкривяване на истината…
  • Какво имате предвид?
  • Проверете сами в дело­водството на общината. В одобрения проект за изграж­дане на кръговото кръсто­вище никъде не е заложено поставянето на знаците на Ротари клуб. Припомнете си самото откриване на ремон­тираното кръстовище, свале­те снимки от него – има ги в интернет, а може би и вие ги имате. Там ясно се вижда, че знаци­те ги няма. Те се поя­вяват
  • впоследствие, проверете как. Идеята на направата на това кръстовище е от далеч­ната 2006 година и основно действащо „лице“ е община Гоце Делчев. Предоставям на вашите читатели документ, който доказва, че в най голе­мия пик на строителството и в момент, в който цените на имотите в град Гоце Делчев бяха достигнали тавана, об­щината е сключила сделка със собственик на имот за замяна на 300 кв. м частна собственост, намиращи се върху те­рена, където се е взело решение да се реновира въпросното кръстовище, срещу 1032 кв. м. имот, който се на­мира в центъра близо до па­зара.
  • – Излиза, че едва ли не Ротари клуб – Гоце Делчев,
  • с поставянето на знаците се опитват да припишат заслу­гите за цялостното ренови­ране на кръстовището?
  • – Не бих се ангажирал с това мнение. Искам обаче да уточня, че в Ротари клуб – Гоце Делчев, повечето хора ги познавам и мога да зая­вя, че свестни и почтени и не биха се впуснали в правенето на интриги и задкулисни ко­ристни игри. Хора като Стоил Караилиев например са ис­тинските лица на каузите на световната организация. Аз никога не съм отричал авто­ритета на името на „Ротари“ в световен мащаб, напротив, възхищавам се на каузите и дейностите му. В Гоце Дел­чев обаче има хора, които не припознават тези дейности и каузи и гледат само личните си интереси с цел да ги про­карат през работата на тази организация. Това е неприят­но. Тук бих се върнал на пър­вия ви въпрос със замества­нето на „председателя на общински съвет“ в скандала с поругаването на знаците. Лично според мен само на човек, който не мисли нор­мално, могат да му дойдат такива мисли в главата.11855621_1128287147198579_1853861321122037349_n

САМО ЧАС СЛЕД ТОВА ИНТЕР­ВЮ ВЕСТНИК ГРАДЪТ НАПРА­ВИ РАЗКРИТИЕТО: ГЛАВНИЯТ АРХИТЕКТ НА ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ ГЕОРГИ СКРИ- ЖОВСКИ: ЛОГОТО И СИМВОЛИТЕ НА РОТАРИ НЕ СА ПРЕДМЕТ НА ПРОЕКТА!! ПОЯВАТА Е СВЪР­ЗАНА С НАТИСК ЗА ПОСТА­ВЯНЕТО ИМ В ТОЗИ ВИД ОТ СТРАНА НА НЯКОИ ЧЛЕНОВЕ НА РОТАРИ КЛУБ – ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ, ВЪПРЕКИ МОИТЕ ВЪЗРАЖЕНИЯ!

Мила ПАВЛОВА

Идеята на председателя на общински съвет – Гоце Дел­чев, дадена в това интервю, да се поровим в архива на общината и да видим реал­ните причини за поставянето на знаците на Ротари в града, се оказа блестящо полезна. Разследващият ни екип по­падна на документ – обясни­телно писмо № 08 -00 – 149 а главния архитект на об­щина Гоце Делчев Георги Скри^ жовски, адре­сирано до i общинския съвет негови председа­тел. Тази документ потресва- що разкри­ва истината за поставянето на знаците, а тя е – натиск. Едно към едно арх. Скрижовски пише: ЛОГОТО И СИМВОЛИТЕ НА РОТАРИ НЕ СА ПРЕДМЕТ НА ПРОЕК­ ТА!! ПОЯВАТА Е СВЪРЗАНА С НАТИСК ЗА ПОСТАВЯНЕТО ИМ В ТОЗИ ВИД ОТ СТРАНА НА НЯКОИ ЧЛЕНОВЕ НА РОТАРИ КЛУБ – ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ, ВЪПРЕКИ МОИТЕ ВЪЗРАЖЕ­НИЯ!

Това според нас е изключи­телно скандално и позорно за це­лия клуб „Ротари“ в град Гоце Дел­чев. На практика истината излиза та­кава, каквато е – знаци­те се поставени незаконно и под натиск. Къде наистина е моралът на местните ротарианци или за тях закони няма, щото, видите ли, имат пари и връзки и пла­шат с „участие на изборите“? Ще се осмелят ли да отговорят от Ротари клуб – защо действия­та им са мутренски в стил ВИС и СИК и отиват ли тези действия на благотвори­телна органи­зация, част от световна така­ва, изградила ценностите си на отсяване на милосърдността и доброто.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене