Местния печат

„Вяра“

Майсторите на танца Красимир Димитров и Виолета Йорданова вдигнаха сватба спектакъл в Перник,  младоженецът поиска ръката на колежката си в джунглите на Доминикана

Майсторът на танца Красимир Димитров от Перник и красивата му избраница Виолета Йорданова размениха клетви за вярност и любов на приказна сватба. Ритуалът се състоя на открито пред Двореца на културата в Перник, а самата церемония и украсата надминаха дори филмите. Чаровната булка никога няма да забрави и предложението, което получи за брак от Красимир – в джунглите на Доминикана. Талантливият танцьор пък трябваше да мине през три врати и три пъти да пълни с пари булчинската обувка, докато стигне до Виолета.

Ненко Темелков: 600 лв. на месец получавах като координатор на проекта „Кракра”, музейни работници се юрнаха на пожар да лепят пластмасата, ожалиха се: Земетресението е виновно за разрухата

„Заплатата на координатор на проекта „Кракра” е 600 лв. на месец, и то само в срока на реализация на проекта”, това съобщи за вестник „Вяра” Ненко Темелков. По думите му по същото време той е бил заместник-кмет, за което е получавал заплата от общината. Темелков не уточни какъв е периодът, за който той е получавал по 600 лв. на месец, в какво точно се е състоял приносът му и кой е получил 5 млн. лв. за пластмасовата бутафория „Кракра Пернишки”. Той така и не отговори защо не е внесъл предложение пред Общинския съвет за отмяна на проекта.

Лесничеят Георги Амбарков: 10 работници от временната заетост цепят безплатно дървата на бившия ОбС шеф на Дупница Явор Тодоров

„Десет работници, назначени по програмите за временна заетост, бяха впрегнати да цепят дърва в двора на къщата в село Бистрица на бившия ОбС шеф на Дупница от времето на Братя Галеви – Явор Тодоров.

Уволниха за втори път горския цар в Симитли Борислав Котузов, министерска проверка го хвана в нарушения 

Уволниха директора на Горско стопанство – Симитли Борислав Котузов. Това стана след заповед на шефа на ЮЗДП Дамян Дамянов от вчера. До крайната мярка се стигна след проверка на експерти на Министерството на земеделието и храните на територията на ДГС-Симитли. От пресцентъра на ЮЗДП потвърдиха за уволнението на Котузов, като уточниха, че „проверката е установила пропуски, нарушения и нераглементирани практики от страна на Котузов, свързани с ползването на дървесина и опазването на държавните горски територии”.

Руснаците плащат с 2 месеца по-късно акциите на община Сапарева баня в медицинския център за 4,8 млн. лв. 

Руските инвеститори, които започнаха изграждането на медицински център в Сапарева баня, отложиха с 2 месеца срока за изплащане дела на общината в съвместното дружество „Аква Трийтмънт”. На извънредно заседание вчера местният парламент удължи срока за сключване на договора за продажба на акциите до 26 октомври. Срокът за подписването на договора изтече на 26 август.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене