Обединен демократичен блок – Дупница

Костадин Костадинов: Доказахме, че сме хора, които държат на думата си

Топ Преса се срешна с Костадин Костадинов, бивш председателят на ОбС-Дупница. Георги Георгиев общински лидер на СДС, Кристина Христова общински председател на ББЦ, Георги Петров областен председател на ВМРО, Стефан Грънчаров-ВМРО, Иван Монов лидер на БДС-Радикали в Дупница, както и настоящия общински съветник и бивш председател на ДСБ Стоян Шушков.

K.Kostadinov_Dupnica-2На срещата председателят на коалицията Костадин Костадинов обяви основните приоритети за бъдещо управление на Община Дупница и това са:
• Подобряване на инвестиционната среда и привличане на инвестиции
• Намаляване на демографската криза в региона
• Акцент върху образованието и субсидирането му
• Разкриване на резерви в бюджетните приходи на Общината
• Подобряване и подържане на уличната мрежа в града и селата
• Привличане на средства от еврофондовете за разрешаване на основни проблеми, като водния цикъл и депото за отпадъци
• Развитие на малките населени места от общината
• Регулация на ромските квартали

ODBОбединения демократичен блок – Дупница беше създаден на 7 август 2013 година, с цел управлението на Община Дупница и участието в управлението на Община Дупница. Днес за участие в местните избори в Обединения демократичен блок – Дупница участват партиите: СДС, ВМРО, България без цензора и Български демократичен съюз “радикали”. Искам ясно да заявя, че нашата цел е категорично да спечелим кметското място в общината, както и максимален брой общински съветници.

Защо хората трябва да гласуват за ОДБ?
– Защото за времето на нашето съществуване и нашата работа, както в Общинския съвет, така и в обществото на Дупница ние доказахме, че сме хора които държат на думата си, че сме хора които не се повлияваме от политически и от други идеи. Ние сме хора, които наистина защитаваме интересите на Общината.

Какво ви мотивира?
– Това, което ни мотивира е угодната експертиза, угодното влияние. Това, което ни свързва са ценностите. Истинските демократични ценности. Това, което ни разделя от останалите партии е, че ние не се влияем от конюнктурата и няма да се повлияем… Ние не се влияем от национални ръководство, тези, интереси и т. н. Време е да обърнем поглед към истинските проблеми на обществото. Да обърнем поглед към малкия човек. Да обърнем поглед на там на където има нужда, а не на там на където ние имаме интереси.

Кои са вашите приоритети?
– Първият ни приоритет, това е подобряване на инвестиционната среда и привличането на инвестиции. Ясно е, че това управление, което си отива… Едно от основните неща, което може да се каже за него е, че не успя да привлече нито един инвеститор на територията на общината, въпреки декларираните заводи, бази и т. н.

 

Bayraktarski_TopPresa

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене