Поредният музикант от Гоце Делчев показа таланта си и доказа, че в южния град се раждат надарени хора

Поредният музикант от Гоце Делчев показа таланта си и доказа, че в южния град се раждат надарени хора. Става дума за 21-годишният Ивайло Мавродиев, който не заложи на поп-фолка, както повечето си колеги от родното му място, а на поп, джаз и рок. Младият музикант успя да пробие и талантът му бе оценен като вече забива в елитен столичен ресторант на жълтите павета на самия пъп на София. Там той работи заедно с Цветелина Маринова и Светослав Владимиров от дует „Expose“, с които забавляват депутати и министри. На тяхната музика се наслаждават често експрезидентът Петър Стоянов и вицепремиерът Меглена Кунева. Едни от редовните посетители са лидерът на „Атака“ Волен Сидеров и Соломон Паси. Като гости могат да бъдат забелязани и безспорни авторитети на родния музикален небосклон Стефан Димитров и Михаил Белчев, свидетелстват близки приятели на младия музикант, посещаващи го в ресторанта където работи. За разлика от тях той не обича да говори много за работата си и проявява скромност и до скоро освен родителите му и най-близки колеги музиканти и приятели, малцина бяха запознати с това къде се подвизава.

За мнозина в родния му град успехът не е изненадващ с оглед на таланта ми, с който е познат в детските си години и с многобройните изяви още като ученик в НПГ „Димитър Талев“ на училищно и градско ниво. Не случайно още от 14-годишен Ивайло работи като музикант в ресторантите в Гоце Делчев, Банско и Огняново. Освен това при него има и „наследствена преопределеност“, имайки предвид, че той е син на известния неврокопски музикант Георги Мавродиев, от когото е наследил любовта си към музиката. Особен тласък в кариерата му дава и неговата учителка по класическо пиано Людмила Куртова, от която научава много, което му помага, за да успее да запише Висше музикално образование и вече завърши втори курс в специалност „Пиано“, а като допълнителна „екстра“ изучава и тънкостите на тонрежисурата.

Независимо от слабостта си към шлагерите на евъргрийна и това, че изучава класическо пиано, Ивайло се справя отлично и с македонската музика като съвместно с баща си вече има един албум, а в момента подготвят и втори. Той обаче не е с комерсиална цел, а по-скоро за удоволствие като специален подарък за техни близки и приятели. Именно двамата могат да бъдат уловени да работят заедно в студиото в дома им, когато младият музикант се завръща от столицата да изпробват различни музикални вариации или да подготвят някакъв проект.

Освен да музицира неврокопчанинът вече работи с македонски изпълнители и има реализирани 5 аранжимента. Изключително напрегнатият му график се допълва от дейности по проекти на клубна музика, които ще се завъртят по хитовите дискотеки на родното Черноморие. „Музиката ми доставя удоволствие и макар да е клише, мога уверено да кажа, че тя е моят живот и искам животът ми по-нататък да бъде обвързан с нея. Това, че работя в един от най-реномираните български ресторанти с едни разкошни музиканти, каквито са Цвети и Светльо е една изпълнена мечта. Сега продължавам да мечтая и не съм спирал. Имам реализирани свои проекти и ми се иска те да стават все повече. Моя голяма мечта е да пробия като музикант на високо ниво не само в България, но и в чужбина, но всичко с времето си. Сега ми остава да се трудя и вместо с думи, да доказвам амбициите си с дела,“ коментира кратко Ивайло Мавродиев.

в-к Струма

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене