Санданчанин, гастарбайтер в Испания, с условна присъда заради фалшива шофьорска книжка

Гастарбайтер в Испания е осъден в Районен съд – Сандански на девет месеца лишаване от свобода с три години изпитателен срок за притежаване на фалшиви документи. Присъдата бе постановена от председателя на съда Николинка Бузова. В съдебна зала съдия Бузова одобри постигнатото споразумение между прокуратурата и обвиняемия Петър Николов, който се призна за виновен за това, че на 24 април 2014 година в Мадрид е представил невалидно свидетелство за управление на МПС. Според съставения акт на униформените в испанския град е установено, че П. Николов е притежавал подправено свидетелство на управление на МПС, доказано с експертиза.

Наложеното наказание не подлежи на обжалване и протестиране. Нередовното свидетелство за управление на МПС е унищожено. За налагане на по-лекото наказание условна присъда натежа фактът, че към момента на извършване на престъплението Николов е с чисто съдебно минало.

Преди да замине на гурбет в Испания, П. Николов е притежавал магазин за дрехи в Сандански. Заради финансовата криза през 2013 година е заминал на гурбет и в момента работи като шофьор-консултант във фирма за продажба на зеленчуци в Испания.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене