Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов проведе консултации за определяне състава на Общинска избирателна комисия

Консултации с представители на парламентарно представените партии и коалиции за определяне състава на Общинска избирателна комисия се проведоха в Община Благоевград. Срещата беше открита от кмета на Благоевград д-р Атанас Камбитов. За председател на комисията беше избрана Елена Панчева от ГЕРБ, за зам.-председател Йордан Симонски.
ДПС и Коалиция „Патриотичен фронт“ предложиха свои кандидатури за секретар на ОИК. След като беше постигнат консенсус, кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов прикани представителите на политическите партии да подкрепят едно от двете предложения. По-голяма част от партиите и коалициите подкрепиха Патриотичния фронт. До 14:00 часа партиите и коалициите в състава на ОИК трябва да вземат окончателно решение, защото днес е крайният срок. Ако не бъде постигнат консенсус, предложенията ще бъдат изпратени в ЦИК, където ще бъде взето окончателно решение.
Съставът на Общинската избирателна комисия за Благоевград е разпределен между партия „ГЕРБ“ – 3-ма членове, за Коалиция „БСП лява България“ – 2 членове, партия „ДПС“ – 1 член, за Коалиция „Реформаторски блок“ – 1 член, за Коалиция „Патриотичен фронт“ – 1 член, за Коалиция „България без цензура“ – 1 член, за Партия „Атака“ – 1 член, за Коалиция „АБВ“ – 1 член.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене