Благоевград става световен център на френската музика през септември

От 24 до 26 септември най-големият и престижен франкофонски фестивал „Ле Франкофоли“ ще се проведе в Благоевград под името „Francofolies. Благоевград.“, съобщиха от пресцентъра на Община Благоевград.

Предстои да бъдат обявени окончателно всички артисти, които ще вземат участие във събитието, като се очаква на голямото завръщане на фестивала в България да пеят най-популярните звезди от френската музикална сцена.

„Ле Франкофоли“ има три изключително успешни издания в Благоевград от 1991 до 1993 г., непосредствено преди България да стане пълноправен член на Международната организация на Франкофонията през 1993 г.  Тогава на българска сцена за първи път излизат едни от най-известните звезди на френската музика, сред които Селин Дион, Шарл Азнавур, Вероник Сансон.

Споразумението между Община Благоевград и френските ни партньори е вече в ход, заяви кметът на Благоевград Атанас Камбитов и изрази радостта си от предстоящото провеждането на музикалния фестивал, след повече от 20 годишно прекъсване.

Очаква се престижното културно събитие да събере в Благоевград франкофони и любители на френската музика не само от България, но и от съседните Сърбия, Гърция и Македония, където вече тече информационна кампания, както и последователите на „Ле Франкофоли“ от цял свят.

Фестивалът „Ле Франкофоли” се провежда ежегодно в град Ла Рошел, Франция. Всяка година градът посреща хиляди фенове, пристигащи специално за събитието. До момента, освен ежегодните издания на фестивала във Франция, „Ле Франкофоли“ се провежда в Монреал, Канада, в Спа, Белгия, а също така и в Ню Йорк, Буенос Айрес и Берлин.

Билетите ще бъдат в продажба от 24 август на цени от 20 лева за всеки от отделните дни и 50 лева за трите дни на фестивала. Те могат да бъдат закупени на касите на драматичен театър Благоевград, културно-информационния център там, както и в мрежата на Тикет портал и Евентим. Входът за лица до 18 години ще бъде свободен./dariknews.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене