Ротари клуб Гоце Делчев проговори за гаврата със символите им в началото на града! ВИЖТЕ

ДО: ОБЩИНСКА  АДМИНИСТРАЦИЯ

                                                                                           ОБЩИНСКИ СЪВЕТ

                                                                         ГРАД ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ

                                                           КОПИЕ: ДО МЕДИИТЕ

 

 

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН КМЕТ, Г-Н ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ОБЩИНСКИ СЪВЕТ,

Ние, членовете на Ротари клуб Гоце Делчев сме дълбоко потресени и изумени от вандалския акт към символите на Ротари  поставени на кръговото кръстовище на входа на града ни. Както знаете, кръстовището беше обновено по инициатива на Ротари с подкрепата на Община Гоце Делчев със средствата на цялата общественост, която винаги е била съпричастна към каузите на РК Гоце Делчев региона ни да стане едно по-красиво място за живот.

Това са символи на една доброволческа, хуманитарна и неправителствена Организация с нестопанска цел, чието основно МОТО е: „Безкористна служба на обществото”, символи на приятелство и хуманност! Това не са символи на политическа партия или сдружение – това са символи на Доброто. В повече от 200 страни по цял свят, логото на Ротари  е знак на гордост и престиж. Именно по тази причина е поставяно на видно място. Логото на Ротари е знак, че добрината още я има, че щедростта и хуманността не са непознати думи.

При изпълнението на този проект всички негови фази бяха съгласувани и одобрени от Общ. Администрация Гоце Делчев. За нас е учудващ факта, че група от общински съветници започна  кампания за премахване на символите на Ротари поставени на кръговото кръстовище. Взето бе немотивирано решение от Комисията по ред и законност към Общински съвет Гоце Делчев символите да бъдат премахнати. Ротари клуб Гоце Делчев реагира остро на този акт, чрез отворено писмо до Вас, и Общинският съвет, както и бе проведена среща, с които изразихме категоричното си несъгласие с взетото решение.

Няколко дни след срещата бе извършено и поругаването на нашите символи, което поражда и много въпроси:

  1. Защо веднага след вандалският акт служители на Общината не взеха мерки за запазване на останалите здрави символи, а пристъпиха към демонтирането им!?
  2. Защо вече толкова дни след случая Общинска администрация не е осъдила публично този акт!?
  3. Ще вземe ли Община Гоце Делчев мерки за възстановяването на символите, съгласно закона!?

 

РК Гоце Делчев подаде жалба в РПУ гр. Гоце Делчев с цел откриване на извършителите на това деяние.

Молим Ви  в установения от закона срок  да ни отговорите на тези въпроси. Клубът ни трябва да вземе решение за предстоящите ни проекти, при реализирането на които по традиция Ротари винаги поставя символите си. Трябва ли да преосмислим бъдещите си взаимоотношения с Община Гоце Делчев?

 

С намерение за взаимно полезна и коректна работа в бъдеще.

 

 

 

                 С уважение:                        ……………………….

                            /  Президент на РК Гоце Делчев-д-р Мария Герова/

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене