Горя луксозното ауди на Сашо Боксьора в Дупница, полицията разследва умишлен палеж

Най-добрият приятел на боксьорите Кубрат и Тервел Пулеви в Дупница – Сашо Боксьора, се прости с луксозното си „Ауди А6” след пожар. От полицията разследват версията за умишлен палеж. Криминалистите са извършили оглед на автомобила, предполага се, че собственикът го е закарал за ремонт след полицйските експертизи. Александър Кацов има свой бизнес, държи кафене, занимава се с автомобили. Той е доведен брат на общинския съветник от ОДБ Вергил Кацов. По време на палежа колата му е била паркирана пред дома на медсестрата Светла Станкева. Първа тя е алармирала за пожара. Инцидентът е станал около полунощ. Тогава жената чула свистене, скочила от леглото и видяла пламъците. „Обадих се на тел. 112. Пристигна пожарен автомобил. Огнеборците загасиха пламъците, които бяха обхванали предната част на колата. Ако не бях будна, щеше да пострада и колата на сина ми”, разказала Станкева. По време на пожара Сашо Боксьора е бил в близко заведение, а колата си паркирал на ул. „Пейо Яворов“.

Преди около 3 г. Димитър Владимиров-Мите Френскио обвини Александър Кацов, че е сложил коктейл „Молотов“ в автомобила му.

Сашо Кацов е неотлъчно до известните боксьори Пулеви, той им е и първа подкрепа в най-важните мачове. Кацов нахъсваше Кубрат Пулев на ринга в Хамбург срещу Владимир Кличко. Александър носи интерконтиненталния пояс на Кубрат винаги когато излиза на ринга. Двамата са приятели от детство, заедно са тренирали в ЦСКА и поддържат дългогодишно приятелство.

viaranews.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене