Сигнал в редакцията! Лъснаха далаверите на училището в Брезница от минали години?

НАРУШЕНИЯ И ПРЕСТЪПЛЕНИЯ – МНОГО, ВИНОВНИ – НЯМА. ЗАЩО?

НА ВНИМАНИЕТО НА ПРОКУРАТУРАТА!

До вестник Топ Преса

Бих искал да представя на вашето внимание следния сигнал. Нещата, които искам да разкажа и да предоставя на вас като информация, за да бъде разпространена и някои хора да прогледнат, а други да получат съответни­те наказания, е с цел да се спре беззаконието и произ­вола на местните лидери на политически партии, които се мислят за богове, а и кои­то са главните герои в тази история.

Преди няколко години имаше смени на много ди­ректори на училища. Част от всичко това бе и СОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – с. Брезница. Бившият директор г-н Ахмед  Юсув бе заменен след голям скандал (безброй мно­го нарушения и измами като: водене на работа на лица, които не работят в училище­то, използване на персонала за задоволяване на лични нужди, изписване и завишаване на стойността на много фактури, плащане за прием на ученици, присвояване на парични средства, събрани от тютюн или вторични суро­вини и т. н.). Но най-голямо- то престъпление на г-н Юсуф бе, че в продължение на ня­колко години той или учреж­дението, което той представлява, не е давало закуски на децата от първи до четвърти клас, за които се е пла­щало от държава­та, а са ги укрива­ли. И сега лицето Ахмед Юсуф се об­лагодетелства от длъжността си като директор, от­ново по думите на запознати парите, които се получават като референтни плащания на тютюнопроизводителите за тютюна, които е събран от учениците през годините, когато е събиран, се вземат не от училището, а от Ахмед и неговите роднини.

До разкритието за изпис­ваните и присвояването на парите за закуски се   сти­га, след като е уволнена сестрата на тога­вашния лидер на ГЕРБ – с. Брезница, небезизвестния Салих Буковян, които ,,случайно“ нами­ра фак­турите и ги пре­доставя на разположение на общест­веното внимание (според запознати те са му били предадени от лице, което е запознато със схемата за точенето на парите, но не е могло да се обла­годетелства и за­това ги дава на Буковян, тъй като те бяха съпартийци, за да му отмъстят за уволнението на сестра му, като в замяна получи работно място в училището). След раздухването на слуха е образува­на проверка и наистина се установяват безброй нару­шения на директора, а той е принуден да подаде оставка. На мястото на Ахмед Юсув съвсем случайно за дирек­тор е назначена Фатме Уруч (която е уволнена преди ме­сец от Ахмед Юсуф), сестра на Салих Буковян. В продъл­жение на 2 години школото се ръководи от Фатме Уруч директор и Салих Буковян зам.-директор, за два часа дневно, 1 час или 2 като ин­структор и останалите 4 часа са за това, че е одобрен про­ект по мярка 112.

Незнайно как, а за хората от политическите среди, кои­то знаят, защо бе поискана оставката (според запозна­ти разходите, които предста­вил Буковян за проведената предизборна кампания в с. Брезница, били около 40 000 лв., за които се разбира, че са присвоени, а не изхарчени по предназначение).

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене