Шайката около Киро Котев в Сандански прави гаф след гаф! Бахана, Робота, Жоро Човката и Липита са новите кадровици на ГЕРБ Сандански

Тихата кампания на „щастливата” деветка от ГЕРБ Киро Котев се превръща във фарс. Няма нормален човек от Сандански, който да следи политическия процес в курортния град и да не е наясно колко жалка и „достойна” за нов преразказ по алековски е групичката около Котев, бленуваща власт и пари след местните избори. Основните стратези и PR-диригенти на котевата кампания са 5-те персони със странните прякори: Бахана, Липита, Жоро-човката, Жоро-плейбоя и Робота. Хората от Сандански добре познават въпросните комични персони, но все пак за читателите ни от останалите градове и села на югозапада е добре с по няколко думи да кажем кой кой е в обръча около Киро Котев. Липита е най-близкия душеприказчик на Бахана, с който всеки санданчанин може да ги види седнали на кафе по главната улица и винаги заговорнически си хортуват. На тандема Бахана-Липита ще посветим поне два броя до изборите, тъй като са пословично известни с наглостта и безпардонното си поведение. И най-вече заради това как Бахана като член на ЦИК, който би следвало да е деполитизиран кадрува и назначава  Липита за шеф на Тотото в Благоевград.

Жоро-човката е другия криминалнопроявен смешник, за който Топ преса има запис от 28 юли, в който се чува как Човката и Бахана заедно с група склавски цигани преговарят за схемата, по която ще осигурят купените гласове за Котев от с. Склаве на 25 октомври т.г. Това е един от най-грозните скандали, който предстои да избухне. Член на ЦИК заедно с човек с дузина криминални регистрации преговаря за купуване на гласове.

Жоро-плейбоя от с. Плоски е скандално известен в ъндърграунд софийските среди с набирането на леки момичета за вариететно шоу. Поради тоталното му дискредитиране в София още през април тази година въпросния сутеньор си е направил адресна регистрация в с. Плоски, за да се кандидатира за общински съветник от ГЕРБ – Сандански.

Петия „фактор” във великия екип на Кирчо Котев е семейния му приятел с прякор Робота. Той през вечер е на маса с брат му и баща му в семейния им хотел „Перун”. В тясното обкръжение на общинското ръководство на ПП ГЕРБ-Сандански, което е като орел, рак и щука все пак се знае, че тартора на кампанията е двукратно провалилия се кандидат за кмет на Сандански от ПП ГЕРБ Георги Баханов.

През последните няколко седмици репортер на Топ преса само наблюдаваше случващото се в щаба на Киро Котев в Сандански, ако може изобщо да се нарече щаб и успя да събере материал за малък комедиен роман. Част от романа ще бъде посветен на странните политически маниаци избрани на 17-ти този месец в интерхотел Сандански като кандидат-съветническа листа. Почти всички със звучни и емблематични прякори като Белоглавия орел и Черната сврака бивша секретарка на сегашния кмет Андон Тотев. Читателите ни предстои много да се смеят, а смеха е здраве и затова издателството на Топ преса възнамерява да направи специално издание за тези съвременни смотаняци предизвикващи не по-малка емоция от последното представление на великата Мутафова в културния дом на Сандански. Но сега да се върнем на екипа на Котев, който по-скоро прилича на опиянена от собствените си илюзии групичка или по-точно на шайка лузери освирепяла за власт. Това не е голословно твърдение, а реалност, на която нашия репортер се удивяваше дни наред и сега го споделя и пред огромната аудитория на Топ преса, защото считаме, че избирателите трябва да направят своя информиран избор. Би следвало гласоподавателите на ГЕРБ и най-вече всички хора от община Сандански, които са решили да упражнят правото си на глас да знаят какво се случва по време на подготовката за местния вот наесен. В този брой ще дадем няколко конкретни примера показващи политическия резил на санданските бай-ганьовци.

Първият пример се отнася за бащата на Киро Котев известен още не като Дончо Котев, а като Дончо „имотната схема”. Топ преса припомня, че Андон Котев бе шеф на службата по земеделие в Сандански и по негово време станаха поредица от далавери със земеделски земи общинска, частна и държавна собственост. Най-бруталната и нагла схема на Дончо Котев е със земите на бившите рибарници в местността Поповица в землището на с. Лебница. Как са присвоени въпросните земи, каква е врътката с фалшивите документи и кои са участниците очаквайте в един от следващите разследващи материали на Топ преса. А сега ще Ви дадем нагледен пример как бащата на депутата Кирил Котев известен с прозвището „Дончо имотната схема” има наглостта да прави скандали с полицаи и да се бие в гърдите като местен бай Ганьо, че той назначава и той уволнява, защото шефа на РПУ-Сандански бил човек на сина му. И така на 23 юли при полицейска операция в целия град (може би за поредното издирване на Ембака) е разпоредено да се спират всички автомобили и да се проверяват водачите за документи. Всички спрени водачи на МПС са реагирали по обичаен и нормален начин освен един, който вдигнал груб скандал и започнал да обижда и да назидава полицаите, които го спират. Патрулката с двамата полицаи, спряла Дончо-схемата е била командирована от Петрич и не е познавала въпросния баща на случайно избрания депутат Кирил Котев. Полицаите са си свършили коректно работата спели са автомобила управляван от Андон Котев и при проверката са установили, че колата не е минала на технически преглед. Заради това обстоятелство и други констатирани нередности полицаите налагат санкция на депутатския баща, който гръмогласно започнал да обяснява, че той не е случаен и те ще съжаляват, че го глобяват. Случаят е заснет официално със служебния полицейски таблет. Възползваме се от случая да попитаме къде в българското законодателство пише, че роднините на депутатите не подлежат на глоби или, че не бива да бъдат спирани за проверка от органите на реда?

Репортерът на югозападния таблоид Топ преса успя да събере и мнението на хората от обкръжението на няколко политически играчи до скоро гравитиращи около Киро Котев за това какво се случва напоследък с ГЕРБ и партньорите им в община Сандански.

Във ВМРО тече лют вътрешен скандал, че депутатът им (известен основно с това, че е по-нисък на ръст и от Котев) ги е предал и изтъргувал по формулата 50 на 50 Тотев – Котев. По друг начин казано депутата от ВМРО в Сандански играе на вързано. Договорил се е с Киро Котев и за по-сигурно през Малчев е полегнал и на бай Дончо Тотев. Скандалът във ВМРО предстои да избухне със страшна сила през септември, когато предстои да се реди кандидат-съветническата листа на т. нар. войводи, които през годините винаги са разчитали на т. нар. „вот със зоб”, за който ще разкажем любопитни подробности в навечерието на местния вот.

Дори Живко Иванов, който имаше дълго време илюзии, че ГЕРБ в Сандански имат потенциал да се доберат до балотаж, вече е на категоричното мнение, че Киро Котев няма да успее да събере и половината от гласовете, които събра като преференциален вот на парламентарните избори.

Реформаторския блок също подкрепя Котев, но е в безизходица, защото вече са поели ангажимент да издигнат разследвания от прокуратурата, ДАНС и НАП д-р Димитър Станоев известен в Сандански като убиеца на хора чрез източване на пари от здравната каса по пътеката за коронарография известна като „предсмъртно продухване”.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене