Полицията започна проверка на страховития бой пред „Какао“ в Разлог: Двете истини на Велеви и Алексиеви – Кой започна пръв?

Бащата на наръгания Красимир – Пене Алексиев на 20-годишната от създаването на охранителния бизнес

След побоя синът на екскриминалиста П. Алексиев и негов приятел са с прободни от нож рани

Днес отново полицията в Разлог и криминалисти от Благоевград започнаха с разпити на свидетели на кървавия бой пред бар „Какао“, за който struma.com пръв съобщи вчера. Инцидентът стана преди обяд пред очите на десетки свидетели. Сблъскали се синът на шефа на охранителна фирма „Елос“ бившият криминалист Пене Алексиев и братята П. и К. Велеви.

В боя с нож е ранен сина на Алексиев – Красимир и негов приятел. Раната на Красимир е в крака, а на приятелят му в ръката, с която се опитвал да спре ножаря. Вчера се свързахме с Красимир Алексиев и той съобщи неговата версия по случая, според която не познавал нападателите, просто се разхождали, те започнали да ги псуват, метнали стол по главата му и след това се завихрил боя, завършил с кръв.

Първоначалната версия, която ни бе съобщена обаче бе, че братята Велеви си седели кротко на масата в „Какао“, когато пристигнали синът на Пене Алексиев – Красимир, братовчед му, двама братя известни като Катевите, криминалнопроявеният Пежо, който преди месеци бе наръган с нож в Благоевград и още няколко момчета. Изведнъж свидетелите видели как между Велеви и групата на Алексиев се заформил бой. Единият от братята Велеви бил строполен на земята, което принудило другия брат да извади нож, за да се защити.

Така, свидетелите обвиняват за случилото се Алексиеви, който имали самочувствието да се държат по такъв начин, тъй като местният полицейски началник е кум на фамилията им. Кървавият бой изплашил майки с деца, които се разпищели и побегнали. Когато дошла полицията всички участници се разпръснали. Случаят вдигна на крак и криминалистите от Благоевград, тъй като според разложани за пореден път ще се направи опит за потулване на инцидента.

Напоследък в Разлог е страшно, групировки враждуват, почти всяка вечер стават побоища, но местната полиция нехае. Какво трябва да стане, за да се вземат мерки, питат хората. В понеделник на разпити са призовани над 10 свидетели от бар Какао. Вчера цял ден участниците бяха разпитвани, а братята Велеви задържани. Кой е виновникът за кървавата разпра, ще съобщим след официалното произнасяне на ОД на МВР по случая.

П. Петрова/www.struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене