Ексклузивно! СДС-Банско изригна!: Кандидатурата за кмет на Л. Захов е нелегитимна, самозванци се наричат Реформаторски блок и си приписват чужди заслуги

Георги Икономов - кмет на Община Банско

Заставаме твърдо зад кандидатурата на кмета от ГЕРБ Г. Икономов

Гневна декларация ни изпратиха тази вечер от СДС Банско . В нея те остро осъждат опитите на група хора от курортния град ,да се самообявяват за носители и радетели на демократичната идея ,наричайки се реформаторски блок , издигайки кандидатурата на Лазар Захов без да се съобразят със символа на демократичната промяна у нас СДС .Ето декларацията:

Уважаеми съграждани

Месеци преди изборите, ние членовете на СДС Банско като представители на най-старата класическа десница в нашата община излизаме пред Вас с настоящата декларация.

Държим да се знае, че нашата политическа воля е основана на общи демократични идеи и ценности на публичност и постоянен обществен дебат, както и реално участие на гражданите в местното самоуправление.

Легитимното ръководство на СДС Банско ще работи за принципност, прозрачност и съгласуваност във всички свои политически действия, единствено и само в интерес на своите съграждани.

По този повод обявяваме, че всякакво присвояване на десните идеи и ценности от група хора, самообявили се за представители на демократично мислещите граждани, е грубо погазване на всякакви принципи и правила.

Само преди дни в публичното пространство бе представена кандидатура за кмет на Банско на г-н Лазар Захов от името на Реформаторския блок, какъвто в Банско НЯМА! Широко известен е фактът, че тази политическа коалиция бе регистрирана САМО на национално ниво за миналите парламентарни избори. В основата на тази коалиция бе СДС, символът на промяната. Сега тази кандидатура бе издигната БЕЗ участието на СДС, както на местно така и на национално ниво, в нарушение на всички демократични процедури. Като се има предвид, че намерение за подобно действие не беше изразено и на предварителната среща с г-н Миланов – депутат от СДС и зам. секретар в националното ръководство, СЧИТАМЕ ТАЗИ КАНДИДАТУРА ЗА НЕЛЕГИТИМНА!

Водени от дълбокото убеждение, че личността, която можем да подкрепим на предстоящите избори трябва да отговаря на редица условия, обявяваме нашето решение пред Вас избирателите:

Ние заставаме зад кандидатурата на настоящия кмет Георги Икономов, който олицетворява вижданията ни за динамично и ефективно управляние на общината.

Мотивите за това наше решение са:

– Видимата промяна на Общината към по-добро;

– Прозрачност в управлението;

– Стартирането на мащабни проекти, с които да се занулят щетите от хаотичното презастрояване, като един от най-важните е “Нов Общ устройствен план на община Банско”, който заменя остарелия от 1990 г. и създава условия за модерна градска среда и нови инвестиции на бизнеса;

Ние подкрепяме новия модел на управление, който решава проблемите в дълбочина и е чужд на “работата на парче” (порочна практика в предходните управления, от която всички ние сме засегнати).

Излишно е да напомняме произхода на Георги Икономов, потомък на известен възрожденски род и син на родители засегнати от т. нар “мероприятия на народната власт”.

Нашето категорично решение е да се явим на изборите със самостоятелна листа, в която ще намерят място достойни хора.

Считаме, че позицията ни е почтена и принципна и тя ще намери подкрепа от всеки един от Вас, искрено загрижен за доброто бъдеще на нашата община.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене