Адриана Андреева: Искам да разкажа историята си чрез танците

A.Andreeva-2

Адриана Андреева е едно от лицата на Добринище, което завладява сърцата на публиката благодарение на своите таланти и чар. Многобройните й изяви на сцената, като танцьорка, водеща на „Добринищко лято”, артист от любителския актьорски състав към местното читалище и рецитатор са доказателствата за вечно търсещия и творчески дух.

A.Andreeva

Преди години, когато публикувахме статия за танцовия състав, в който участваш, ти спомена, че си част от него от самото му основаване.По-любопитно ни е обаче дали тогава за пръв път усети, че танците са твоята страст.
– Танцувам от съвсем малка. В момента, в който чуя музика, в мене се появява неистово желание да разкажа историята си чрез движенията на тялото, да предам на публиката чувствата и емоциите, които бушуват в мене.

Имаш ли опит в други категории танци- латино, валс и т.н. или твориш изцяло в областта на народните танци?
– Преди известно време основах група за модерни танци, но за съжаление тя просъществува твърде кратко.Представяхме програмите си на концерти, организирани от кметството и читалището.

Имаш ли намерение да превърнеш хобито си в професия?
– Мечтата ми е да се занимавам с актьорско майсторство, по възможност в чужбина, но ако не успея да я осъществя, ще се насоча към хореографията.

Има ли личност, посветена на танците, която да приемаш за идол?
– Не. Възхищава се на всеки, който се раздава, независимо в коя област на изкуството.

Цялото интервю четете в печатното издание на Топ Преса /от 3 – до 9 юли 2015 г./

A.Andreeva-3

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене