Кметът на Петрич В. Илиев подписа допълнително споразумение с МРРБ за 1,3 млн. лв

4a01c928440b6fc6a48f5dc3917165e9

Кметът на Община Петрич, инж. Вельо Илиев официално подписа анекс в Министерство на регионалното развитие и благоустройството на стойност 1 312 573, 05 лв. за финансиренето на 6-те допълнителни обекти по проект „Възстановяване и благоустрояване на улици, между блокови пространства и зелени площи в гр. Петрич, община Петрич”. Това стана днес в София, където бе договорирано безвъзмездното финансирането на допълнителните обекти по Оперативна програма „Регионално развитие“.

По проекта ще бъде реконструирана и обновена площадката в кв. ”Дълбошница”, между блоковото пространство на трите блока на Входен булевард, озеленяване и цялостно благоустрояване на зелената площ на ул. „Струма”, намираща се покрай река „Луда Мара“, цялостно асфалтиране на две улици на площад „Възраждане„, както озеленяване и оформяне с цветя герба на Петрич /срещу общината/.

Скандалното в случая е, че въпреки, че прокуратурата разследва кмета на община Петрич за незаконни сделки с обществени поръчки, „МРРБ“ осигурява допълнително финансов ресурс за скандалната община в размер на 1,3 млн.лв.

pirinsko.com

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене