Тотев е символ на упадъка, а на Сандански му трябва напредък!

unnamed4Общинската организация на РЗС определя като свой граждански дълг необходимостта да даде кратка, но ясна оценка за 12 годишното управление на кмета Андон Тотев. Защото само така обществото ще може да си направи необходимите изводи за това коя политическа сила в град Сандански какви ценности изповядва и какви намерения има за предстоящите местни избори. Общинската организация на РЗС като анализира внимателно последните три управленски мандата приема, че кмета Тотев, зам.-кметовете Тимчев и Бабалев и част от общинската администрация носят персонална отговорност за това, че:

  • Града е в застой с тенденция към упадък и срив в местното самоуправление на цели секторни политики.
  • Сгрешената финансова политика при управлението на общинската собственост и ниския дял на усвояване на европейски средства на практика са спрели развитието на града. В сравнение с други сродни и по-малки общини, Сандански  не само изостава, но и губи перспектива за развитие през новия програмен период 2015-2020.
  • Липсата на инвестиции и иновационни решения съчетано с влошения бизнес климат и градоустройствения хаос са на път да превърнат Сандански в град със затихващи функции.
  • Общинските фирми са оставени безконтролно да обслужват лични интереси на бизнесмени близки до кмета.
  • Интелектуалния и административен капацитет на общината граничи с нулата, а обслужването на гражданите е под всякаква критика.
  • Икономическото състояние на общината е правопропорционално на състоянието на футболния отбор Вихрен. И общината и отбора са пред фалит.
  • Обществените поръчки са нагласени така, че да се печелят само от няколкото приближени до кмета фирми, а голяма част от търговете са с предварително известен победител получил благословията на кмета.
  • Общината се управлява при тотална липса на прозрачност, а публичността е сведена до спорадични скандали като този с незаконния водопровод в с. Кръстилци.
  • Общинския съвет с малки изключения на практика обслужва схемите на кмета и безропотно одобрява всичко, което му се поднесе: от актуализацията на бюджета, през концесиите за 30 години, до незаконната продажба на земеделските земи. Партии в местния парламент на практика няма. Има само интереси и рекетьорски схеми и на едро и на дребно.
  • Демографските показатели на Сандански и съставните села през последните няколко години рязко са се влошили като средногодишния коефициент на изселване е стигнал 15.2 % по официални данни на общината. През последните 10 години Сандански на практика са го напуснали над 10 хил. души, повечето от които поради липса на перспектива в Сандански са принудени да работят в София и в чужбина.

totev-i-kotevКато цяло общината е оставена на самотек. Кмета е уморен и зависим от корупционната матрица, в която е вкарана общината вече години наред. Установен е феодален модел на управление, при който демокрацията е изконсумирана от корупционния апетит на кмета и екипът му.

Само кмета знае за някакви недовършени проекти заради, които се кандидатира да ги довърши. Гражданите не знаят дали има такива проекти, но със сигурност усещат, че Тотев ще довърши общината в буквалния смисъл на думата, ако остане още един мандат.

Предвид всичко това и още много неописани в нашата позиция безобразия случващи се през последните 12 години в общината считаме, че Тотев е опасен за бъдещето на Сандански и трябва принудително със силата на изборната бюлетина да бъде изпратен в пенсия.

Призоваваме ПП ГЕРБ – Сандански да се произнесе с официална декларация подкрепя ли позицията на Ред, Законност и Справедливост.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене