ГЕРБ готви мощен удар срещу БСП за спекулациите с цената на тока! Хората на Бойко Борисов проговарят за дефицитите по време на Орешарски!

660_0bd7b28f53cc9127157875e3695b6746

ГЕРБ ще се противопостави твърдо на манипулативните твърдения на БСП, че те са виновни за вдигането на цената на тока, научи ПИК.

„Нека да се види всеки от депутатите как е гласувал за увеличението на цената на електроенергията. Ще дадем достоен отговор на клеветите на БСП, че цените на тока се вдигат винаги, когато ние управляваме. Нека не се забравя, че БСП също имат свои представител в КЕВР“, заяви пред ПИК депутат от ГЕРБ.

И припомни, че миналата година имаше дефицит от 800 млн. лв., генериран от изкуственото занижаване на цената на електроенергията. Този дефицит с решенията и промените в Закона за енергетиката беше свит наполовина, но въпреки свиването, всички дружества в енергетиката, поискаха двуцифрено увеличение на цената на електроенергията.

От тази гледна точка Регулаторът е направил максималното, за да свие това ограничение, на въпросните 2%. Тези 2% е вероятно дори да не бъдат усетени от хората така, както и не усетиха онези минус 5%, с които изкуствено беше намалена цената миналата година.

„Ако цената на тока при правителството на Орешарски не се задържаше изкуствено, то нямаше да се стигне до увеличавене на цената на електроенергията. Нямаше да се наложи и увеличение, ако не бяха трупани дефицитите в енергетиката при предишното правителство“, категоричен е депутатът.

Очаква се на предвидената за 15 ч. днес пресконференция по темата за тока най-голямата партия да бъде представена от Делян Добрев и Валентин Николов.

Ето какво каза пред ПИК Добрев само преди два дни:  „Увеличението е такова, каквото е. В момента тече процедура по неговото одобряване. Тази процедура е изцяло в компетенциите на независимия Регулатор, избран от всички партии в парламента. Заради това е много странно, когато една партия, която има свои представители – двама, колкото и ГЕРБ, гласуват даденото решение, а после партията им излиза и казва – Ние сме против! А предложеният от Патриотичния фронт директор предлага двойно увеличение и след това се поставят ултиматуми за участие или неучастие в правителството“.

pik.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене