Гневна декларация: ВМРО поиска свобода за бунтаря от Гърмен Андон Балтаджиев

Андон Балтажиев

Андон Балтажиев

ВМРО разпространи гневна декларация, в която поиска незабавно освобождаване на бунтаря от Гърмен Андон Балтаджиев, на когото съдът постанови мярка „домашен арест. Ето какво се казва в декларацията:

Общинският комитет на ВМРО – Благоевград, изразява своя гневен протест срещу задържането под домашен арест на Андон Балтаджиев от град Гоце Делчев! ВМРО – Благоевград, възприема този акт, като политическо преследване, което в годините след падането на Комунизма е абсолютно недопустимо и опасно! Нима след падането на Берлинската стена в България ще имаме и вече първия си политически затворник?! В случая са нарушени човешките и граждански права на г-н Балтаджиев!

ВМРО – Благоевград настоява Андон Балтаджиев незабавно да бъде освободен от домашен арест! В противен случай ще бъдат уведомени уважавани международни организации, които се борят за защита на човешките и граждански права. След това ще бъдат заведени дела по общия законов ред, докато стигнем до Европейският съд по правата на човека (ЕСПЧ) European Court of Human Rights!

Господа, които сте дали заповед за задържането на Андон Балтаджиев, тук е Демократична България а не Северна Корея! Старите тоталитарни и силови методи на комунистическата власт отдавна ги няма! Вярваме, че изфабрикуваните от Обвинението доказателства няма да бъдат приети от Българския съд!

Свобода за Андон!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене