Най- върлият активист на Герб -Венци Кавазов, се отрече от партията си

Кавазов-610x380
Венцислав Кавазов беше ревностен защитник на партия Герб и един от основните бунтари срещу правителството на Пламен Орешарски. Уволниха го от Областна служба „Земеделие“, където бе назначен по време на управлението на ГЕРБ като шофьор.
Кавазов беше винаги в челните редици на протестите, той се прочу като един от най-отявлените протестиращи срещу бившият областен управител Муса Палев и правителството на Пламен Орешарски, бе в основата на атаката на НС и на 4 септември 2013 година . Кавазов е известен в Благоевград с буйния си нрав и че скача срещу всеки, който не споделя линията на любимата му партия.
Малко след като дойдоха на власт през 2009 г., ГЕРБ го назначиха за шофьор на Кирил Укев, но след като цяло лято ходеше по протести и всички се питаха кога ходи на работа, най-накрая бе уволнен дисциплинарно от Областна дирекция „Земеделие”. Заповедта му бе подписана от новоназначения директор Мохамед Рушидов. .
Именно силната му привързаност към партията -“майка“ не предвещаваше с нищо това което публикува тази вечер на личният си профил бунтарят Кавазов.В дълъг обяснителен статус той съобщава, че напуска редиците на Герб и изброява множество причини за решението си, които могат в последствие, ако бъдат обосновани да предизвикат известни сътресения в структурата на партията в Благоевград.
Публикуваме поста на Венцислав Кавазов, без редакторска намеса:
„Това е речта която НЕ ми дадоха да прочета на събрание на „демократичната“ партия ГЕРБ в Благоевград Само за информация на събранието имаше 264 души макар да се съмнявам и в тази бройка а по списък в община Благоевград структурата наброява 2700 души
ПРИЯТЕЛИ ЗАПОМНЕТЕ ЕДНО:
ЩОМ АЗ СИ ТРЪГВАМ ОТ ГЕРБ ЗНАЧИ НЕЩАТА СА НЕТЪРПИМИ
БОРИСОВ НАПЪЛНО ЗАГУБИ ВРЪЗКА С ХОРАТА ПО МЕСТА

Здравейте, Гербери.

Казвам се Венцислав Кавазов. Много от вас ме познават.
Повода за моето изказване е разочарованието ми от политиката водена от партия ГЕРБ и в частност от хората заемащи ръководни позиции в ГЕРБ – Благоевград, Област.
За мен, като демократ, партия ГЕРБ провежда тотално сбъркана кадрова политика, като толерира кадри на БСП, ДПС и агенти на ДС.Кавазов4-610x380
Тази сбъркана кадрова политика е до най-високо ниво в държавата!
Тази сбъркана кадрова политика в предишния мандат оправдавахме с политическия неопит на партията, сега с какво я оправдаваме ?
Имам странното усещане, че това изобщо не е случайно и ГЕРБ се използва за трамплин от децата на комунистите за израстване.
За мен, като демократ, е недопустимо министър Л. Павлова в правителство на дясна партия, да парадира с дядо си – партизанин от отряд Чавдар, при положение, че моя дядо, а и близките на много хора са избити точно от такива изверги. Нима в ГЕРБ няма читави строителни инженери които да не са деца на БКП ?!?!
За мен, като демократ, е недопустимо законите в България да се прилагат за различните социални и етнически групи по различен начин (говоря за ситуацията в Гърмен и изказванията на министър Бъчварова, че не може да се съборят къщите на ромите, въпреки предписанията на РДНСК). Така се получава когато за вътрешен министър се поставя Управител на социологическата агенция и дъщеря на последния главен редактор на вестник „Отечествен фронт“.
За мен, като човек който взе активно участие в протестите е недопустимо да няма разследване на действията на кабинета Орешарски, довел България до дъното на всички световни класации и необходимостта да се държим за Румъния за да ни приемат във Шенгенското пространство. А ГЕРБ в същото време да казва, че румънската прокуратура хвърля прах в очите на хората с арести и конфискация на имущество на политици. В България обикновените хора тоя „прах” чакат и очакваха от ГЕРБ.
За мен e учудващо поведението на ГЕРБ по отношение на Русия, коятo в днешни дни е заклеймена като основен враг на демократичното развитие на ред страни в света и основен терорист по отношение на Украйна.
Но да се върнем в Благоевград.
За мен е учудващо спокойното поведение на г-жа Савеклиева, като депутат и областен координатор на ГЕРБ по отношение на Гърмен. И докато там пребиват наши членове и симпатизанти, наши братя и сестри, и докато ограбват църква и пребиват Отеца, тя да се снима от стадиона в Благоевград и да се прави на футболен фен…
Запитайте се какви хора ни представляват? И това ли е лицето на една цяла областна структура на управляваща партия?

За мен е недопустимо хора като Стоян Мавродиев, които откровенно в страницата си във фейсбук са подигравали Герберите и Борисов, Дянков, Цветанов и партия ГЕРБ да бъдат лансирани за директори само защото някой си има вземане даване с майка му бивш прокурор.
Ще завърша изказването си със следното :
ПАРТИЯ ГЕРБ НЕ СЕ ГРИЖИ ЗА ХОРАТА СИ !
ПАРТИЯ ГЕРБ СЕ ГАВРИ С ХОРАТА СИ!
ПАРТИЯ ГЕРБ НЕ ЗАСЛУЖАВА ХОРАТА КОИТО СМЕ РАБОТИЛИ ЗА НЕЯ ТОЛКОВА ГОДИНИ!
АЗ СЪМ 9 ГОДИНИ В ГЕРБ, КАТО МНОГО ДРУГИ ТУК ПРИСЪСТВАЩИ,
ПАРТИЯ ГЕРБ СМАЧКВА ВСЕКИ С РАЗЛИЧНО МИСЛЕНЕ КОЕТО НЕ Е ДЕМОКРАТИЧНО.
Всички неща които изредих са факти и всеки може да ги провери – живеем в 21 век, има интернет
Тъжно е като гледам всички хора какви надежди и очаквания имат от управлението на ГЕРБ.
Поради всички тези причини аз напускам партия ГЕРБ, защото
ГЕРБ ДОКАЗА ,ЧЕ НЕ Е ДЯСНОТО В БЪЛГАРИЯ!
НАПУСКАМ ГЕРБ,ЗАЩОТО СЕ СРАМУВАМ НЕКОМПЕТЕНТНИ ХОРА ДА МЕ ПРЕДСТАВЛЯВАТ!
НАПУСКАМ ГЕРБ, ЗАЩОТО СЪМ АНТИКОМУНИСТ,ДЕМОКРАТ И ЕВРОПЕЕЦ!
НАПУСКАМ ГЕРБ, ЗАЩОТО ИМАМ ЦЕННОСТНА СИСТЕМА, РАЗЛИЧНА ОТ ПОШЛОТО ПОВЕДЕНИЕ НА МНОГО ХОРА НА РЪКОВОДНИ ПОЗИЦИИ В ГЕРБ!

ПРЕДУПРЕЖДАВАМ ВСИЧКИ ВЛАСТОИМАЩИ В ГЕРБ ДА НЕ СЕ ЗАНИМАВАТ С МЕН И МОИ БЛИЗКИ И ДА НЕ ТЪРСЯТ РЕФАНШИЗЪМ. ЗАЩОТО ЩЕ ИЗЛЯЗА ПО МЕДИИТЕ И ЩЕ НАПРАВЯ ТАКА, ЧЕ ХОРАТА ДА ВИ ЗАМЕРЯТ С КАМЪНИ КЪДЕТО И ДА МИНЕТЕ. ЗНАМ МНОГО , ЗНАЯТ ГО И ХОРАТA ОКОЛО МЕН.

И НАКРАЯ НЯМА ДА ВИ ПОЖЕЛАЯ УСПЕХ, ЗАЩОТО В ПОЛИТИКАТА ДА ПОЖЕЛАЕШ УСПЕХ НА НЯКОЙ КОЙТО НЕ ХАРЕСВАШ Е НАЙ-ДОЛНАТА ПСУВНЯ, А АЗ СЪМ ВЪЗПИТАВАН ДА НЕ ПСУВАМ.“

След публикуването му , последваха множество коментари от неговите приятели , повечето от които го подкрепят за решението му.Един от хората които изненадващо изрази подкрепа към Кавазов е Емилия Вълова също активистка в женската организация на ГЕРБ, тя дори сподели статуса му, като написа „Очаквайте продължение“, дали това означава, че тенденцията на отричащи се от Герб ще продължи можем само да гадаем.
Името на Вълова се коментираше доста през последните седмици, докато течеше конкурса за директор на Агенцията по храните в Благоевград, който тя изгуби и мястото зае Стоян Мавродиев. Случайно или не, Мавродиев е син на пенсионираната вече – прокурор Роза Мавродиева, която отговаряше в Окръжна прокуратура по линия на административният контрол за кметовете. Именно прокурор Мавродиева не откри нито едно нарушение на кмета Камбитов, нито във връзка с жалбите внесени от Люси Манова от Обществен съвет , нито във връзка с жалбите на местните търговците срещу поставянето на павилионите ЛАФКА, които бяха отдадени без търг и конкурс.
Какво ще се случи със структурата на Герб в Благоевград, колко са разочарованите и колко ще си тръгнат предстои да разберем.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене