Народният представител от ПП ГЕРБ Даниела Савеклиева бе гост на празника на Детски парламент-Благоевград

_thumb (1)

Народният представител от ПП ГЕРБ Даниела Савеклиева бе официален гост на тържествената сесия на Детския парламент в Благоевград по повод 15 години от създаването му. Събитието се състоя в Младежки дом и на него присъстваха бивши председатели и членове на детската институция и настоящото ръководство, представители на много институции, с които Детският парламент е организирал през годините съвместни инициативи.

Даниела Савеклиева връчи почетни дипломи на председателите на парламента от създаването му до днес. Тя им подари луксозното издание „Символите на България”, която съдържа 400 богато илюстровани и луксозно оформени страници с информация за исторически и природни забележителности, личности, обичаи, традиции, фолклор, произведения на народното творчество.

„Гордейте се, че сте българи, това издание ще ви даде много поводи затова. Продължавайте да бъдете все така дръзки и уверени, не спирайте да мечтаете и да следвате мечтите си”, пожела на младите хора Даниела Савеклиева.

За рождения ден детската институция получи огромна торта от ръководителя на българската делегация в Групата на ЕНП в Европейския парламент и зам.-председател на Групата на ЕНП Мария Габриел.

Детски парламент е съставен от ученици на всички учебни заведения в Благоевград и създаването му преди 15 години поставя основата на това движение в цяла България. Възрастовата граница на членовете варира от 13 до 19 години. Голяма част от тях са в ученическите съвети на своите училища.

Преди близо две седмици представители на Детският парламент бе на гости на Народното събрание по покана на Даниела Савеклиева. Учениците се срещнаха и разговаряха с председателя на ПГ на ГЕРБ и зам. председател на партията Цветан Цветанов и с народните представители от Благоевградска област Даниела Савеклиева и Георги Андонов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене