Меле като в уестърн пред 7000 свидетели на площада в Сатовча замалко н епомрачи бала на абитуриентите

Арбен Мименов веднага поискал обяснение от кмета на Осина Славчо Хаджиев-бил невинен, спасявал сина си


полиция

Пиянски екшън за малко да развали най-хубавата вечер на абитуриентите от гимназия „Св.св. Кирил и Методий“ в община Сатовча минути пре­ди 20 ч.

На 24 май на общинския площад пред близо 7000 ду­ши се разиграла грозна батална сцена, в която бил за­месен дори кметът на село Осина Славчо Хаджиев. Все още няма яснота за първоп­ричината, но една от версии­ те е, че синът на кмета се спречкал с пияна компания момчета, които хвърляли ориз по момичетата от хоро­то и при направената им за­бележка нелетели на бой. Си­нът на на кмета повикал баща си, който бил принуден да се намеси да го защити, напрежението бър­зо ескалирало, стигнало се до размяна на юмруци, а в екшъна, според свидетели, се включили около 20-30 души и от двете страни. Хорото спряло, хората притеснени започнали да се разотиват, след няколко минути се намесили двама по­лицаи, които прекъснали търка­ла.

В Сатовча има полицейски участък, но по същото време голяма част от личния състав е бил по спешност мобилизиран в Гърмен заради размириците с ромите. „Уплашихме се и при нас да не стане същото, и зато­ва хората се отдръпнаха и за­почнаха да се изтеглят от пло­щада, беше грозна гледка, раз­валиха ни хубавия празник“, ка­за пред „Струма“ очевидка на събитията, която не пожела да се цитира името й.

Все пак абитуриентите зами­нали на бала безпроблемно и до 6 часа сутринта изкарали не­забравима вечер, без да са обе­зпокоявани от пияни младежи, за които това е единственият начин да „блеснат“.

Пред „Струма“ кметът на об­щина Сатовча Арбен Мименов каза, че още същата вечер е поискал обяснение от кмета на Осина Славчо Хаджиев за ин­цидента. ‘Той ми каза, че няма вина за случилото се, защото младежите са нападнали сина му и той просто го е защитил, полицията е действала бързо и професионално, всичко е прик­лючило за няколко минути, то­ва е“, каза Мименов.

Версиите ден след екшъна в Сатовча обаче са разнопосоч­ни, според някои от тях в тър­кала са се включили и други селски кметове, не само на Осина, включително един от тях станал от масата си и със за­силване нокаутирал с юмрук едно от момчетата от сблъсъ­ка. Цитират се и конкретни име­на, но няма категорични данни, поради което не ги и съобща­ваме.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене