ВИДЕО: Директорът на Първо ОУ в Гоце Делчев е удостоен с най-високото отличие „Неофит Рилски“

893G0813_01.MP4.Still001За втори път Министерството на науката и образованието присъди на директора на Първо основно училище „Св. Св. Кирил и Методий“ в Гоце Делчев – Катерина Янева, най-високото отличие „Неофит Рилски“.

В деня на славянската писменост и българската култура госпожа Янева бе поканена на прием в Националния исторически музей. На 25 май Катерина Янева и всички директори на отличените училища бяха приети в 18-то СОУ „Уилям Гладстон” от министъра на МОН – проф. д.п.н., Тодор Танев.

В присъствието на президентите Петър Стоянов и Росен Плевнелиев министър Танев връчи най-високата награда в сферата на образованието – Почетно отличие „Неофит Рилски“.

„Уважаеми колеги,

Позволете ми да изразя задоволството си от това, че работя в екип с всички вас, от това, че всеки от вас е дал частица от себе си, за да стигнем до това високо почетно отличие, с което съм удостоена за втори път в професионалната ми кариера като директор на Първо ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” – вчера, само ден след честването на Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост.893G0821_01.MP4.Still001

Гордея се с вас, защото направихте възможно да се случи това. Високите постижения на нашите ученици на Национални олимпиади, състезания и конкурси, на Регионални олимпиади и състезания са забелязани от нашето министерство. Заслугата за това е ваша. Затова най-високото почетно отличие „Неофит Рилски” е гордост не само за мен като директор на училището. Всички вие трябва да се гордеете с него.

Без вашия самоотвержен труд, високия ви професионализъм и отговорност към обучението и възпитанието на нашите ученици не е възможно да се получи каквото и да е отличие. Но при нас – в Първо ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” работата ни в екип за втори път е високо оценена.

На всеки от вас пожелавам здраве и нови творчески успехи. Благодаря! Дълбок поклон пред труда ви!“, каза госпожа Янева на импровизирано тържество с педагогическия състав на училището по повод отличието.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене