Децата на общинския и частния „Марек“ се обединиха за Швеция

73230-632x358Децата на общинския и частния „Марек“ се обединиха за турне през лятото в Швеция. В Гьотеборг 13-годишната сборна формация на двете школи ще вземе участие в неофициалното световно клубно първенство за подрастващи „Готия Къп“. С това се слага окончателно край на напрежението между съгражданите, разпалвано от малка част родители с болезнени амбиции, които получиха добър урок по толерантност от своите наследници.

Решението за сформиране на общ отбор беше съгласувано и подкрепено от фармацевтичната компания „Актавис“, която отново спонсорира пътуването и престоя в скандинавската страна. Треньорският щаб ще бъде съставен от наставници на двата „Марек“-а, а основен двигател на инициативата за помирение е изпълнителният директор на изпадналия от „А“ група клуб Ивайло Паргов.

„Решението е мое и го взех още преди време. За Швеция тръгва не този или онзи „Марек“, а децата на Дупница. Колегата Цветан Видински и екипът му работят професионално, имат талантливи възпитанци и заслужават да се докоснат до магията на „Готия Къп“, както ние миналата година. Дебело държа да подчертая, че между нас никога не е съществувало напрежение, разбираме се перфектно, а дрязгите бяха създадени изкуствено от шепа хора”, коментира човекът за всичко на стадион „Бончук“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене