Камелия Илиева: Мисля за момента, когато ще трябва да направя роклите за бъдещите снахи

Kamelia_Ovi_Ivan

Срещаме се с Камелия, една от най – известните шивачки на булчински и абитуриентски рокли в Благоевград. Хобито й e да прави щастливи хиляди момичета. Много често доволните абитуриентки я търсят и за булчинските си рокли.

Камелия, разкажи ни за твоята работа.
– 20 години шиех военни униформи тук в интендантско обслужване. И нали вече нямаме казарми и трябваше да се работи нещо друго. С една моя приятелка започнахме в една агенция да работим заедно, тя кроеше аз шиех. По- късно отидохме във втора агенция, а по- късно тя напусна и си направи собствена такава. Аз започнах да си шия вкъщи, а моята “приятелка” като разбра че продължавам да работя спря да ми говори 😉 Много е жалко, защото аз я уважавах. А иначе мога да кажа, че живота ми се обърна на 180 градуса. От мъжки униформи започнах да правя супер елегантни рокли…

Сега е месеца на баловете, сигурно се затрупана с поръчки?
– Не, поръчките започнаха от януари 😉 Най- хубавото и най- милото за мен е когато започнат да се женят абитуриентки на които съм шила рокли да дойдат и да поискат и сватбената рокля да им направя аз.

Как благоевградчанки научиха за теб и как се наложи, като една от най-добрите в града?
– От моята страница научиха за мен. От роклите, които съм направила те виждат и преценяват. Аз не се хваля, те ги харесват, а аз си харесвам работата. Когато едно нещо се прави с любов е красиво. От уста на уста наистина станах една от най-добрите и търсени дизайнерки. И то не само в Благоевград, смея да твърдя в цяла югозападна България, защото все повече идват клиентки от Сандански, Петрич и Гоце Делчев…

Имала ли си да сега недоволни клиентки?
– Недоволни до сега не… Но често, като имат идея или се носят снимка за модел сядаме и заедно преценяваме кое остава и кое отпада от модела. Хора всякакви не може на всички да им отива една рокля. Зависи от много неща дали тя ще стои добре. Височина, цвят на плата, цвят на кожата.

Roklia na Kamelia Roklia na Kamelia_2

Цялото интервю четете в печатното издание на Топ Преса

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене