Ексшефката на Агенцията по вписванията Адриана Мелниклийска е новата лидерка на ГЕРБ жени в Благоевград, конкурентката й за поста Емилия Вълова: Честито, пожелавам Ви да събудите позаспалите структури

101-03-02-АдрианаЕксшефката на Агенцията по вписванията Адриана Мелниклийска бе утвърдена за лидерт на Жени ГЕРБ в Благоевград. Тя се бори за поста с Емилия Вълова, която миналата година бе уволнена точно на рождения си ден от Областната дирекция „Земеделие и гори“ в Благоевград със заповед на тогавашния директор Мохамед Рушидов. Уволнението си тя определи като политически натиск. Емилия беше една от най-върлите противнички на управлението на премиера Пламен Орешарски.

Мелниклийска и Вълова събраха най-много номинации за поста лидер на ГЕРБ жени в Благоевград по време на отчетно-изборно събрание, в което участваха 43-ма делегати от съсловната организация от всички общини в Благоевградска област. Тогава депутатката Даниела Савеклиева се оттегли от борбата за лидерското място с мотива, че има много ангажименти в Народното събрание. Предложените номинации са утвърдени от Изпълнителната комисия на ГЕРБ.

Емилия Вълова коментира избора на Мелниклийска в социалната мрежа така: „Утвърдено е новото областно ръководство на ЖГЕРБ за област Благоевград. Пожелавам им да успеят да събудят от зимния сън заспалите структури… все пак е пролет. Да са много амбициозни както досега, за да може амбицията да не е само лична… все пак избори предстоят. И пожелавам на председателката поне да научи физиономиите на по-дейните жени от областта, за да не вземе да се снима само с едни и същи. Честито”.

101-03-02 Емилия Вълова

През януари тази година пък се разбра, че изпълнителният директор на Агенцията по вписванията Венцислав Спиридонов съди бившата шефка на Регионалната дирекция в Благоевград Адриана Мелниклийска и приятеля й Марин Андреев за увредения служебен автомобил „Форд Торнео“ от катастрофата край магазина на голяма търговска верига през ноември 2013 г. Гражданският иск от 15 039 лв. е насочен и към двамата, тъй като при инцидента колата е Пуправлявана от приятеля на Адриана, която в същия ден била в болничен. Шофьорът Марин Андреев предприема забранен ляв завой на главния път и навлиза в траекторията на движещия се по главния път влекач. При последвалия удар нямаше човешки жертви, но за колата отишли около 23 000 лв. за ремонт. Срещу Адриана Мелниклийска има заведено и второ гражданско дело по Закона за държавния служител за възстановяване на близо 700 лв., които е получила като шефка за служебни разходи и облекло. След като трудовото й правоотношение е прекратено, Агенцията по вписванията изпратила нотариална покана да заплати доброволно дължимите суми, но това не е направено и затова са предприети действия за събиране на парите по съдебен ред. Катастрофата коства поста на Мелниклийска и тя се върна към адвокатската си професия.

Снимки:

1. Адриана Мелниклийска

2. Емилия Вълова

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене