Свържете се с нас

Политика

Ангел Джамбазки, зам.-председател на ВМРО, ексклузивно пред Топ ПРЕСА

Публикувано

на

Топ Преса е добра медия в добра група. Разпространява се много добре, чете се много…
Пожелавам на читателите и издателя да са живи и здрави, да бъдат добри българи, каквито са. Защото това ни е нужно в момента.

Jambazki A.

Ангел Джамбазки е роден в София на 21 март 1979 г. Завършил e право в Юридически факултет на СУ „Св. Климент Охридски“. Член с на ВМРО от 1997 г., като в момента e заместник-председател на ВМРО. От ноември 2011г. до юни 2014г. e общински съветник в Столичния общински съвет, избран с листата на ВМРО през октомври 2011г. На 25 май 2014 г. е избран за член на Европейския парламент от Р България от квотата на ВМРО. Владее английски, немски и руски език.

Jambazki A. - 2

Топ Преса беше единствената медия, която засне видео от VIII-та студентска конференция на Стопанския факултет, проведена в учебно-методична база Бачиново на ЮЗУ “Неофит Рилски”. Гост-лектор на събитието беше евродепутатът и зам. председател на ВМРО – Българско национално движение Ангел Джамбазки, който изнесе лекция на тема „Финансиране на Ислямска Държава“. След лекцията, която за мен беше много интересна се уговорихме с г-н Джамбазки да се видим в неговия офис, който се намира на булевард „Св. Св. Кирил и Методий“ № 2

Г-н Джамбазки, какво е вашето мнение за сектата „Свидетели на Йехова“?
– „Свидетели на Йехова“ е една от най-опасните секти, които действат на територията на България. ВМРО винаги е имало много трърда позиция, срещу нея по много причини. На първо място те проповядват неуважение към националните символи и държавното знаме. Да не уважаваш държавното знаме, значи да отричаш държавността на Република България. Те проповядват неуважение към полицията и към службите за сигурност. Отказват да служат в редовете на армията, тогава когато армията беше всеобща военна повинност. Отричат нещо, което е много опасно за здравето на хората, отричат кръвопреливането. Има много регистрирани случай на смърт, заради отказ от лечение. Поради тази причина ние от ВМРО винаги протестираме, срещу „Свидетели на Йехова“. Нашата местна структура тук с ваша подкрепа и ваша съорганизация направихте този протест и видяхте, че се опитаха веднага да направят проблеми, да обвиняват момчетата… Общо взето старата им песен на нов глас. Ние няма да се откажем да протестираме, срещу сектата защото е вредна и трябва да бъде забранена.

Сега, като казахте за държавното знаме, се сетих за един проблем с един мой приятел Мишо Шамара. Питам, защото и аз съм рапър и то от пионерите на БГ Рап-а… Ангел Джамбазки, мрази ли рап музиката…?
– Не, скандала беше до голяма степен монтиран. Това, което ме възмути, че на текста на Мишо Шамара беше сложено в националното знаме наркотици и други такива неща. В последствие седнахме с Мишо, поговорихме… Всъщност се оказа, че монтажа не е негово дело, а е провокация на водещия. Реално погледнато, възражението трябваше да е срещу водещия, но аз тогава не го знаех. В тази музика има много голяма сила, защото е музика, която се харесва от млади хора, тя може да бъде използвана и да бъде насочена към това да мотивира младите, да им дава повече сили и самочувствие. Да ги приобщава към обществото. Така че аз проблем нито с рап-а нито с Мишо имам. Познаваме се и сме добри близки, след този случай. Проблема беше изцяло в това което беше направил водещия, оказа се че Мишо няма нищо общо…
Ще си позволя, след като вие се занимавате с рап музика, много отдавна търся и от много отдавна се опитвам да поговорим с хора, които правят такова изкуство, възможно ли е да се направи в някаква национална провокация да направим. Имаме богата история имаме страхотни стихотворения. Има възможност, според мен , но аз съм абсолютно бос и крив в изкуството и не мога да помогна. Но ще поговорим на тази тема, да се направи нещо национално, защото тази ниша в изкуството е празна.

Благодаря, мисля, че можем да измислим нещо подходящо. Вярвам, че и аз съм най-подходящия човек 😉
– С удоволствие

Вие сте млад човек, не ви ли уморява това постоянно да се облечен в костюм, вратовръзки, лъснати обувки…
– Не е уморително, отвратително е…

Jambazki A. - 3

Цялото интервю четете в печатното издание на Топ Преса

коментара

Политика

България официално призна Северна Македония за член на НАТО

Публикувано

на

Това стана факт, след като парламентът единодушно ратифицира протокола за присъединяването на югозападната ни съседка към Алианса.

140 народни избраници гласуваха „за“, но в пленарната зала нямаше нито един депутат от левицата.

Според външния министър Екатерина Захариева моментът на присъединяване на Северна Македония към НАТО е исторически за Алианса.

„България е последователен поддръжник на влизането на Македония в НАТО. България е приела ангажимент да работи за насърчаване на процеса по евроатлантическата интеграция на страните, както и за вътрешни реформи, за укрепване на региона“, припомни тя.

 Камелия Цветанова

dnes.bg

коментара

Продължете с четенето

Интервюта

Манипулативен филм изкара българските турци терористи, а палачите от ДС – спасители на България

Публикувано

на

Касим Дал зове да извинение за манипулацията на БТВ

Три гневни позиции срещу пропагандата, реабилитираща Възродителния процес след 35 години

Филмът по bТВ „Две версии“ – неразказани истории за Възродителния процес, излъчен в неделя предизвика бурна реакция в социалните мрежи. Демонстрирайки желание да представи и двете гледни точки, авторът и поръчителите на филма прокараха тежка пропагандна теза – оневиняваща архитектите и палачите от БКП и ДС и внушаваща, че насилствената смяна на имената едва ли не е била необходимост, за да не станем втори Кипър.

Реално Възродителният процес е едно от най-тежките злодейства на комунистическия режим, което и до днес продължава да тежи на България и да разделя обществото.  30 години няма наказани за престъплението, а делото е умишлено смачкано и оставено на „трупчета”, въпреки, че давностният му срок е изтекъл. Вместо справедливост за жертвите днес слушаме циничните обяснения на ченгета и комунисти, които си търсят алиби и чиста съвест за престъпленията.

Faktor.bg предлага три позиции за скандалния филм:

Екатерина Бончева, журналист, автор на първата книга за Възродителния процес, член на Комисията по досиетата:

 

„Скандален филм по bТВ “Репортерите – 2 част” за Възродителния процес!!!

Тезите накратко:

  1. Възродителният процес е провокиран и предизвикан от Турция – теза “достойна” да предизвика днес дипломатически скандал.

 

  1. Участието на ДС в него цели единствено да предотврати терористични актове. Ни дума за зверските насилия и убийства.

 

  1. Българският опит показал,че едно ислямизирано население никога не можело да бъде интегрирано.

Всичко това,тази груба пропаганда и фалшификация е защитавана 45 минути от активни служители на ДС.”

Касим Дали, политически затворник, лидер на НПСД:

„На 17.02.2019 г., близо 30 години след Майските събития, доживяхме в най-гледаното време в национален ефир да станем свидетели на нагъл апотеоз на „възродителите“, които не само не са понесоха наказание, а се чувстват горди от действията си…

 

Филмът представлява грубо изопачаване на историческата истина за асимилационната кампания срещу етническите турци, български граждани и помаците. Къде остана Законът за обявяване на комунистическия режим в България за престъпен, приет от Народното събрание на 26.04.2000 г.? Къде остана Декларацията, осъждаща опита за насилствена асимилация на българските мюсюлмани приета от Народното събрание на 11.01.2012 г.? Останаха в архива на Народното събрание, погребани под дебелия слой прах на забравата. Къде е историческата справедливост за над 1 милион насилствено преименувани и над 360 хил. депортирани? Защо във филма не са отразени разпределителните лагери, където хората чакат със седмици да ги изпратят към границата, лишени от храна и вода. Защо не са изнесени данни как Държавният съвет издава постановление, с което определя колко пари и имущество могат да носят „екскурзиантите“ със себе си? Имало изселническа психоза, ами след 1985 г. когато армията и МВР с танкове, БТР, и КПП сменяха насилствено имената, хората се чудеха каква ще е следващата стъпка. А що се отнася до твърденията за искане на автономия, те са реални само в главата на неколцина офицери от Държавна сигурност, които са превърнали в цел на своето съществуване да прикрият най-голямото престъпление на Комунистическия режим в България.

 

Нелегалните организации които създавахме,имаха за цел да спрат преименуването и да осигурят на етническите турци гаранции за нормален живот в собствената им държава. Ние никога не сме искали автономия, никога!

 

bТВ дължи извинение за тази гавра с чувствата на хората, които освен че не получиха справедливост и правосъдие в държавата си и не бяха обезщетени, са длъжни в най-гледаното време в неделя вечер да гледат самодоволните физиономии на бивши ДС велможи, които за разлика от репресираните, днес взимат тавана на пенсиите благодарение на това, че се пенсионираха като полковници, генерали, доценти, професори и т.н.

Молим СЕМ да се самосезира по случая, а аз няма да стъпя в bТВ, докато не получим извинение”.

Калин Манолов, журналист:

„Героите“-кадесари от рекламното филмче на bТВ, излъчено в неделя, пропуснаха една малка подробност: поне двама от тримата разстреляни за атентатите 1984-1987, са АГЕНТИ НА ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ!

 

Първият, Елин Демирев Маджаров с предишно турско име Емин Мехмедалиев Алиев, е продавач на сладолед в автогара “Запад“ в Бургас, бивш сервитьор от елитни бургаски заведения. Той поддържал връзки с хора от турското консулство в Бургас, пътувал често из Североизточна България, събирал и предавал сведения за лица, изповядващи исляма, които имали желание да се изселят от страната. Явно някъде сгафя в двойната си игра, и го изхвърлят от ДС.

 

Друг от терористите, Алцек Чакъров – моряк в “Океански риболов“, е действащ сътрудник на Държавна сигурност! Също двоен агент – работи и за турското разузнаване с

псевдоними Абдула, Дениз, Моряка.

 

Елин Маджаров, Алцек Чакъров и Сава Георгиев са разстреляни през септември 1988 в Софийския централен затвор. Братът на Елин, Севдалин, получава 6 години. Амнистиран е от Желю Желев в началото на 1990 г.

 

Има и пети съучастник – действащ офицер, който чрез второ лице предава взривни материали на терористите. Официалната версия за него е, че се хвърля през прозореца по време на разпит и умира на място пред сградата на Главното следствено управление.

 

И до днес на пръсти се броят хората, видели работните дела на агентите Елин и Алцек, както и оперативните дела на ДС – “Мерзавци“ и “Двуличник“ срещу членовете на терористичната група. Така и не бе изяснено кой е финансирал атентаторите и тайна ли са били за спецслужбите срещите на Алцек Чакъров с турския

разузнавач Кадир Сойлу от консулството в Бургас. Никой още не е отговорил и защо Алцек Чакъров е бил включен от ДС в „оперативно-издирвателните мероприятия“ срещу собствената му терористична група????

 

Но иначе кадесарите са герои и са предотвратили превръщането на България „във втори Кипър“…

Финалът на филма бе потресаващ: едно от ченгетата заяви, че се оказало, че „интеграцията на ислямизирано население е практически почти невъзможна“.

Ми да ги преименуваме пак, бе, другари-кадесари!”

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

февруари 2019
П В С Ч П С Н
« ян.    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728  

ПОПУЛЯРНИ