Експертен граждански съвет да управлява Сандански

qne-qnev

ГС „Развитие за Сандански“: Да победим арогантното невежество и сложим край на корумпирания феодален режим

От днес Гражданският съвет „Развитие за Сандански” започва кампания за смяна на модела в общината. Нашата цел е: арогантният и корумпиран феодален режим да бъде заменен с модерен граждански експертен екип. За пръв път в Сандански гражданите ще имат възможност пряко да номинират кандидати за кмет и съветници.

Паралелно с работата по програмата за управление на община Сандански 2015-2020 предлагаме гражданите да номинират и своите представители в местния парламент за идните 4 години. За разлика от феодалния модел, който реди кандидатските си листи тайно, задкулисно, с пари и схеми, ние искаме общинските съветници да бъдат предлагани и утвърждавани прозрачно, свободно и честно.

Гражданският съвет предложи и РЗС прие да бъде единствената партия в Сандански, която ще предостави над 50% от местата в кандидатската си листа на гражданската квота.

Освен това РЗС ще бъде и единствената партия, която няма да допусне в листите си нито един от досегашните съветници и нито един от бившите и настоящи кметове, зам. кметове и председатели на общински съвети.

Крайно време е за общински съветници да се издигат естествените първенци на града ни, а не излюпили се от инкубатора на феодала негови кукли на конци.

Истински отговорните хора от града и общината да работят за просперитета на Сандански реално. С възможностите на компетентните, ерудирани и енергични хора, каквито в нашата община има много.

Досегашните управляващи посмъртно няма да ги допуснат в листите си. Защото ги е страх от силни характери, от хора, имащи и куража, и качествата да дават и защитават идеите и ценностите си. Хора, които са успели сами в живота, като предприемачи, хора на изкуството, учители, лекари, личности с авторитет. Хора, които са заслужили уважението на другите и които уважават себе си.

За пръв път след 25 години застой гражданите могат да победят арогантното невежество. Това означава нов път на развитие, просперитет, растеж и нови работни места.

Включи се в кампанията! Избери новия кмет! Посочи истински достойните нови общински съветници!

Попълни формуляра тук: bit.ly/savetnikzasandanski

или на място в офиса на бул. Македония 39, ет. 1.

Всички номинирани за кандидат-общински съветници трябва да отговарят на следните основни критерии:

1. Да отговарят на общите изискванията според Изборния кодекс

2. Да не са участвали никога досега в управлението на община Сандански

3. Да имат достатъчно много свои поддръжници

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене